AcasăPoliticaAntonescu: Tema Justitiei, responsabilitatea exclusiva a lui Ponta si, probabil, a lui...

Antonescu: Tema Justitiei, responsabilitatea exclusiva a lui Ponta si, probabil, a lui Basescu

Liderul PNL, a anuntat, dupa sedinta USL de miercuri, de la Parlament, la scurta vreme dupa ce premierul a anuntat ca PSD-ul isi asuma ministrul condus interimar de catre actualul sef al Guvernului, ca liberalii au decis ca responsabilitatea portofoliului Justitiei sa ramana „responsabilitatea exclusiva” a lui Ponta si a social-democratilor.

„Mentinandu-ne fiecare pozitia pe care o cunoasteti deja si care nu s-a schimbat, in legatura cu tema numirilor pentru procurori si ministerul Justitiei, am decis: tema Justitiei din acest moment ramane in responsabilitatea exclusiva a dl Ponta si a partidului pe care il conduce. Probabil mai departe si a domnului Basescu, in functie de intelegerile care s-au facut sau nu s-a facut. PNL, practic, este in situatia de a se asocia la aceasta combinatie si nu o face, de a crea o criza majora, fatala in USL si nu o face, in aceste conditii asumand totala raspundere pentru ceea ce urmeaza sa se intample in Justitie, premierul si PSD au asumat acest minister”, a sustinut liderul liberal, dupa intrunirea USL.

Totodata, Antonescu a anuntat ca liberalii nu vor face un schimb de portofoliu cu social-democratii. „Optiunea mea si a colegilor mei a fost de a nu face niciun astfel de schimb. Miza unei guvernari nu este numarul de ministere pe care-l detii, nu este segmentul din bugetul public pe care-l gestionezi, ci coerenta fata de programul de guvernare si de angajamentele luate cu alergatorii. Mergem asadar mai departe. (…) Suntem parteneri in USL si faptul ca nu cerem un alt minister nu afecteaza acest lucru”.

Citeste si: Ponta: PSD preia Ministerul Justitiei. “Practic, am inchis toata disputa”

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger