AcasăPoliticaAntonescu: "Ruperea USL ramane o speranta pentru unii"

Antonescu: „Ruperea USL ramane o speranta pentru unii”

Liderul PNL a afirmat ca intalnirea avuta luni cu premierul Ponta nu are nicio legatura cu viitorul USL, ci este legata de revizuirea Constitutiei. Totodata, Antonescu a declarat ca nu se pune problema ruperii aliantei intre PSD si PNL.

„Luand act ca transmiteti stiri naprasnice despre ruperea USL, despre tensiuni ingrozitoare, am iesit sa spun ca sunt impreuna cu premierul si discutam linistit despre lucrarile forumului Constitutional, despre calendar, despre modalitatea in care putem sa ajutam aceasta dezbatere publica pe subiectul Constitutiei care se va prelungi pana la jumatatea lunii mai. Nu sunt in discutie teme politice de felul relatiilor din USL, nu se discuta despre procurori, nu se discuta si nu se rupe nimic”, le-a spus Antonescu jurnalistilor prezenti la Senat, unde a aavut loc intrunirea Antonescu-Ponta.

Liderul PNL spune ca divergentele pe care le are cu premierul pe anumite chestiuni, cum ar fi numirea noului sef la DNA, nu vor duce la ruperea USL, cum spera unii. Si ca nu i s-a parut ca Ponta a facut declaratii dure la adresa PNL. „Cand am avut ceva de spus despre problema numirilor de procurori, am spus-o. (…)Nu am retinut nicio declaratie dura a premierului la adresa PNL. (…) Nu exista nicio nota de duritate la adresa PNL. Aseara nu am vorbit despre iminenta rupere a USL (…), ci am spus pur si simplu ca o asemnea ipoteza nu mi se pare fezabila, interesanta, nu mi se pare ca ne permitem asa ceva. (…) Punctele de vedere, ale mele si ale premierului, sunt cunoscute, raman valabile si eventual vom relua aceasta discutie la nivel public dupa ce propunerile vor fi facute. (…) Faptul ca avem, categoric o avem, o pozitie divergenta, pe un anumit subiect nu inseamna nici un conflict politic intre noi sau intre partidele noastre, iar chestiunea cu ruperea USL ramane o himera sau o speranta pentru unii care trebuie sa mai astepte, dar mult”, a afirmat Crin Antonescu.

Citeste si: Ponta: Sunt solidar cu liberalii. Imi asum deciziile luate, nu ma spal pe maini ca Pilat din Pont

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger