AcasăPoliticaAntonescu: Presedintele trebuie sa ofere garantii, nu liniste

Antonescu: Presedintele trebuie sa ofere garantii, nu liniste

In cadrul primei sedinte din acest an a partidului in fruntea caruia se afla, Crin Antonescu a facut o serie de precizari cu privire la „marca” viitorului presedinte al Romaniei, dat fiind ca 2014 este un an in care vor avea loc alegeri pentru cea mai inalta functie in stat.

Copresedintele USL a afirmat, intr-o conferinta de presa, la care au participat si liberalii Daniel Chitoiu si Klaus Iohannis, ca liderul acestei tari ar trebui sa ofere garantii electoratului cu privire la respectarea drepturilor cetatenior, a independentei Justitiei si, totodata, a rolului Parlamentului si al Guvernului, si nu neaparat „liniste”, in sensul in care sa fie un sef de stat care „sa nu deranjeze pe nimeni”.

Vrem un presedinte care sa aduca liniste? Da, dar nu in sensul ca vrem un presedinte care sa nu deranjeze pe nimeni. Marca presedintelui viitor nu trebuie sa fie aceea de a nu deranja pe nimeni si de a oferi liniste, pentru ca nu linistea este prerogativa presedintilor. Nu pentru liniste voteaza cetatenii in regimuri politice care presupun presedinte votat.  Presedintele trebuie sa ofere garantii, nu liniste. Sigur ca atunci cand garantiile sunt solide, cand ceea ce este garantat – si anume respectarea Constitutiei, si anume echilibrul regimului democratic, si anume interactiunea corecta si functionarea corecta a tuturor institutiilor publice -atunci se poate vorbi de liniste. De liniste publica si de ordine sociala, de liniste sufleteasca, de multumirea actorilor politici, dar presedintele trebuie sa fie un garant al drepturilor si libertatilor cetatenilor, a independentei Justitiei, a respectului pentru Parlament si Guvern„, a sustinut Antonescu.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger