AcasăPoliticaAntonescu n-are chef de predicile BOR

Antonescu n-are chef de predicile BOR

Scos din fire de disputele starnite de definirea casatoriei, Crin Antonescu repede clerul roman

Prins in spinoasa problema a definitiei constitutionale a casatoriei, Crin Antonescu se napusteste si asupra Bisericii Ortodoxe. Careia ii transmite sa-l mai lase in pace cu  viitoarea Constitutie.

Scos din fire de disputele starnite de definirea casatoriei, Crin Antonescu repede clerul roman

„Respect biserica, sunt un membru al acestei biserici, dar deciziile la Constitutie nu le iau in functie de ce spune Biserica Ortodoxa. Exista amendamente ale bisericii cu care nu am fost de acord”, a rabufnit liderul PNL, iritat deja de disputa avuta cu Victor Ponta pe mai multe teme, inclusiv definirea casatoriei. Subiect care a incins in ultimele zile spiritele, fie ele preotesti sau laice. Iar ca dovada de independenta fata de BOR, Crin Antonescu s-a declarat de acord cu un parteneriat civil intre persoane de acelasi sex: „Cred ca nu e preocuparea statului ce orientare si comportament intim trebuie sa aiba cetatenii, dar trebuie sa fie preocuparea statului sa reglementeze drepturile familiei. (…) Pot exista cupluri care convietuiesc, impart tot ce au de impartit, dar nu in forma familiei. Din punctul meu de vedere, parteneriatul civil poate fi o varianta”.

Imediat insa, Antonescu, fan al variantei casatoria egal relatia dintre un barbat si o fomeie, a revenit asupra pericolelor care ne pandesc in cazul in care Constitutia nu va „ingradi” legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex. „Va exista o reactie puternica, masiva, nu doar din partea BOR – care are obligatia de a face chestiunea asta – dar cred ca din partea unei bune parti a societatii”, prooroceste liderul PNL, aruncand de aceasta data anatema asupra PSD-ului: „Este posibil ca PSD sa ceara reluarea votului asupra amendamentului, eu voi vota in continuare pentru, dar cel mai probabil textul nu va mai intruni votul a doua treimi dintre membrii comisiei”.

author avatar
Simona Badulescu
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger