AcasăPoliticaAntonescu, "incomplet informat" despre superimunitate: Ii propune lui Zgonea rediscutarea modificarilor legii,...

Antonescu, „incomplet informat” despre superimunitate: Ii propune lui Zgonea rediscutarea modificarilor legii, in plenul Camerei

Sustinand ca a avut informatii „incomplete” cu privire la modificarile aduse Codului Penal, presedintele Senatului i-a propus, public, liderului Camerei, Valeriu Zgonea, repunerea demersului legislativ in discutia plenului deputatilor.

„Pozitia de principiu pe care am prezentat-o ieri (miercuri-n.r) se mentine, dar trebuie sa admit ca informatiile pe  baza carora am comentat ieri erau incomplete. Am pornit de la premisa, conform informatiilor pe care le-am avut, ca acest pachet de modificari la Codul Penal, desi scot parlamentarii si demnitarii, in general, din categoria functionarilor publici, ceea ce este corect (…) ii mentin totusi cu certitudine intr-o zona in care pot fi anchetati, trimisi in judecata condamnati pentru incalcarea diverselor legi. (…) Trebuie sa admit desi nu imi face nicio placere ca nu am fost suficient si complet informat”, a declarat Crin Antonescu.

Totodata, liderul liberalilor a precizat ca, in cazul in care legea nu va ajunge sa fie rediscutata in plenul Camerei, le va propune deputatilor din formatiunea pe care o conduce sa respinga modificarile aduse Codului Penal. „Daca acest lucru nu este posibil sau domnul Zgonea nu este de acord cu pozitia mea, atunci cand proiectul va fi trimis spre reexaminare de catre presedinte, voi propune deputatilor PNL sa respinga prin vot toate acele modificari aduse”, a adaugat copresedintele USL.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger