AcasăPoliticaAntonescu: Imi asum esecul la europarlamentare. Un presedinte de partid nu isi...

Antonescu: Imi asum esecul la europarlamentare. Un presedinte de partid nu isi da demisia in fata presei

Liderul liberalilor a anuntat, luni dimineata, dupa aflarea primelor rezultate oficiale partiale ale alegerilor europarlamentare, ca isi asuma esecul la acest scrutin, dar si ca se va tine de cuvant, urmand sa anunte o decizie in acest sens in cadrul forului intern de conducere a partidului.

Antonescu anuntase ca, in cazul in care PNL nu obtine scorul propus – de 20% la europarlamentare, isi va inainta demisia din fruntea formatiunii pe care o conduce. Ca urmare, in jurul orei 10, Antonescu a tinut sa precizeze ca, fara dar si poate, isi va mentine promisiunea anuntata. Inainte ca aceasta decizie sa fie facuta publica, va fi discutata in cadrul sedintei conducerii PNL. „La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi multumit, este un rezultat sub asteptarile noatstre. Asa cum am anuntat inca din campanie, neatingerea obiectivului stabilit pentru aceste alegeri europarlamentare e un esec pe care, ca presedinte, mi-l asum. Imi voi tine cuvantul, nu s-a pus problema nicio secunda altfel, in sedinta Biroului Permanent de azi (luni-n.r), voi anunta acest lucru colegilor mei”, a declarat Crin Antonescu, precizand ca „presedinte de partid nu isi da demisia in fata presei”.

Potrivit rezultatelor aprtiale ale aegerilor europarlamentare, anuntate de BEC luni dimineata, dupa centralizarea proceselor verbale din 93,54% din sectiile de votare, PNL a obtinut PNL -14, 86% din voturi, in timp ce Alianta PSD, PC, UNPR – 32, 24%, iar fostul liberal Mircea Diaconu, care a intrat in cursa pentru un loc in Parlamentul European ca independent, a obtinut 6, 95%.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger