AcasăPoliticaAntonescu ii numara zilele lui Ponta

Antonescu ii numara zilele lui Ponta

Guvernul Ponta nu este tocmai „odios”,  sustine Crin Antonescu. Cu toate acestea, liberalul spune ca actualul premier nu va mai sta mult la Palatul Victoria.

Fostul lider PNL crede ca Victor Ponta nu va mai rezista mult in fruntea Guvernului

Vremurile fericite, cand Victor Ponta si Crin Antonescu ii faceau „AMR-ul” lui Traian Basescu, s-au dus. Acum, senatorul PNL calculeaza cate zile va mai rezista fostul lui partener de USL in fruntea Guvernului. Iar rezultatul nu este unul care sa-l bucure pe Ponta, ba din contra. „Eu cred ca zilele domnului Ponta in fruntea Guvernului sunt numerate si nu sunt multe, dar asta este deja in alta ordine de idei. Chiar daca este si ar mai ramane prim-ministru, nu domnul Ponta, din pacate pentru domnia sa, poate sa fie un punct de coagulare a sperantei pentru societatea romaneasca in domeniul politic. (…)Atunci cand am vorbit despre credibilitate si despre forta in acest moment a unor oameni si am spus ca doar presedintele este in situatia asta nu am vrut sa fac un atac la adresa domnului Ponta. Domnul Ponta poate sa mai ramana prim-ministru, ceea ce nu se va intampla multa vreme, dar nu se poate sustine serios ca este un pol de credibilitate in acest moment pe scena politica romaneasca”, a afirmat Antonescu. In context, acesta a aratat ca o schimbare de guvern este necesara, dar a explicat ca actuala echipa trebuie inlocuita de una mai competenta.

Crin Antonescu vrea sa se retraga din politica

„Eu cred ca e bine sa avem o schimbare de guvern, eu cred ca e bine si e foarte important ca acel guvern sa fie facut in asa fel incat sa fie mai bun decat acesta. Eu nu cred ca acest guvern al lui Victor Ponta a fost atat de rau pe cat cred unii. E un guvern pe care l-am criticat, il critic si acum, dar nu e guvernul odios care il descriu unii. De ce el totusi trebuie schimbat? Pentru ca dinamica alegerilor prezidentiale, aceasta prezidentializare psihologica a electoratului romanesc si a opiniei publice din Romania o fac necesara acum. Cred ca ar fi fost mai bine pe destin de durata lunga ca om politic lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri”, a  mai spus Crin Antonescu.

Ultimul mandat

Dupa ce a anuntat ca renunta la statutul de presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei, fostul lider PNL a dat de inteles ca si-a propus sa se retraga din politica. „Este foarte putin probabil sa mai candidez in 2016, mai sigur spre nu. (…)Sunt foarte multe optiuni in viata. (…) Mi-ar placea foarte mult si e o nostalgie pe care am avut-o in toti acesti ani, sa revin la o catedra, mi-ar placea sa scriu, s-au adunat foarte multe carti necitite si poate ca macar una nescrisa”, a precizat Antonescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
731 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger