AcasăPoliticaAntonescu ii da dreptate lui Ponta, in contra cu Basescu, dar spune...

Antonescu ii da dreptate lui Ponta, in contra cu Basescu, dar spune ca PNL va vota impotriva Guvernului sau

Crin Antonescu sustine ca Ponta are dreptate cand spune ca, respectand Constitutia, premierul nu e obligat sa-si dea demisia, odata cu schimbarea componentei guvernamentale.

Dupa ce seful statului declara, duminica, la ProTV, ca daca ar fi sa il desemneze din nou pe Ponta ca premier nu ar mai face-o, lasand sa se inteleaga ca, odata cu schimbarea Executivului primul-ministru ar trebui sa ceara un nou mandat, Crin Antonescu, fostul partener al liderului PSD in fruntea USL-ului a explicat ca seful Executivului are dreptate.  „Din punctul meu de vedere, cred ca niciun fel de interpretare a Constitutiei nu interzice completarea cu schimbarea componentei politice a Guvernului printr-un vot in Parlament. Deci, din punctul meu de vedere, in niciun fel interpretata Constitutia nu-l obliga pe Victor Ponta sa demisioneze. Am afirmat, ceea ce mentin, ca ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta sa predea mandatul si sa incerce formarea unui alt Cabinet, dar asta nu inseamna ca este constrans de Constitutie”, a precizat Crin Antonescu, luni, inainte de sedinta PNL-ului.

Antonescu a anuntat totodata ca liberalii vor fi prezenti in Parlament, insa vor vota impotriva  Cabinetului Ponta 3. „In mod normal vom vota impotriva noului Guvern”, a precizat presedintele liberalilor, care a sustinut, insa, ca partidul pe care il conduce nu va ataca Guvernul la CCR, pe temei de neconstitutionalitate, Antonescu opinanad ca un asemenea atac nu ar fi sortit succesului. „Nu ar avea niciun fel de sansa”, a punctat seful Senatului.

 

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger