AcasăPoliticaAntonescu i-o intoarce lui Ponta: ”Suspendarea a fost corecta. Unii uita detalii...

Antonescu i-o intoarce lui Ponta: ”Suspendarea a fost corecta. Unii uita detalii semnificative”

Crin Antonescu se contrazice cu Victor Ponta pe tema suspendarii lui Traian Basescu

Regretele lui Victor Ponta, legate de actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, il lasa rece pe Crin Antonescu. Mai mult chiar, liberalul s-a dezis de declaratiile usor sentimentale ale colegului de USL.

Crin Antonescu se contrazice cu Victor Ponta pe tema suspendarii lui Traian Basescu

In timp ce premierul sustine ca  razboiul cu Traian Basescu din vara lui 2012 i-a afectat imaginea, presedintele Senatului considera ca viitorul sau politic nu va fi umbrit de aceasta batalie. ”Alegerile prezidentiale din 2014,  chiar citite prin prisma emotiilor, parerilor partenerilor externi, nu au de a face cu referendumul din 2012, ci au de a face cu prezentul si viitorul. (…) Nu consider ca am vreun fel de vulnerabilitate sau motiv de defensiva in fata oricui din acest punct de vedere, pentru ca nu s-a incalcat Constitutia in Romania, (…) regimul statului de drept nu a fost incalcat de USL sau de catre Guvern sau de catre mine vara trecuta”, a afirmat Crin Antonescu.

In context, presedintele PNL a tinut sa-i aminteasca premierului Ponta ca demersul uselistilor a fost  ”intemeiat pe o prevedere constitutionala”.  ”Suspendarea presedintelui, in ce ma priveste, si in ceea ce priveste parlamentarii PNL, pentru ca in numele lor pot sa vorbesc, a fost un lucru corect. A fost o procedura care s-a desfasurat ireprosabil din punct de vedere constitutional si legal. (…) Astea sunt detalii semnificative, vad ca unii le uita, din punctul meu de vedere este o decizie pe care nu o regret, sigur ca regret deznodamantul ei, pentru ca ea prelungeste o stare de tensiune si pana la urma incalca o exprimare populara de mare amploare”, a mai spus Antonescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger