AcasăPoliticaAntonescu, dupa declaratiile lui Basescu: Nu a existat nicio lovitura de stat...

Antonescu, dupa declaratiile lui Basescu: Nu a existat nicio lovitura de stat in 2012

In conditiile in care, in ziua in care se implinesc doi ani de la suspendarea sefului statului, presedintele Basescu, prezent la un eveniment organizat de FMP, a sustinut ca in urma cu doua veri s-ar fi produs o „lovitura de stat”, fostul lider al PNL a demontat aceste supozitii.

In conditiile in care liderul de la Cotroceni s-a referit la actuala alianta PDL-PNL drept un „compromis murdar”, numindu-i „oportunisti” pe cei care au aparut alaturi de el, in public, parand ca apara statul de drept, mimand intransigenta, criticand proiectul celor doua formatiuni de dreapta, fostul presedinte al liberalilor a reactionat. Antonescu demonteaza ipoteza unei lovituri de stat. „Nu cred ca discutiile, negocierile intre aliante politice nu cred ca pot fi asociate drept incalcari are statului de drept (…) In ce priveste PNL, o spun ca membru si senator al acestui partid, fost presedinte (…) nu a existat nicio lovitura de stat in 2012. (…) Vointa populara exprimata in chip de referendum care nu lasa loc de interpretari si rastalmaciri, asa cum lasa dl Basescu sa se creada. (…) Daca ar fi fost o lovitura de stat (…) nu ar fi fost respectata. Ori, in ciuda a voturilor celor 7 milioane de romani, aceasta hotarare luata de sase oameni a fost respectata, iar dl Basescu a fost pus la loc”, a afirmat Antonescu. Cat priveste caracterizarea folosita de seful statului, utilizand termenii de „compromis” si mizerie”, fostul lider al PNL a spus ca nu „isi permite” sa comenteze aceste declaratii, considerandu-le „cu totul nedemne in discursul presedintelui unei tari”.

Basescu nu vede cu ochi buni alianta dintre PDL si PNL, dar nici faptul ca democrat liberalii sunt dispusi sa renunte la numele formatiunii. „Am vazut si oportunisti care nu mai incapeau pe scene, pe langa mine, pentru a apara, chipurile, statul de drept. (…) Sunt aceiasi care astazi sunt in mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat din vara anului 2012 si din 2007, pentru ca a fost o consecventa partidelor, fie ca ne referim la PDL, la PNL, la alte partide mai mici”, afirmase, in urma cu doar cateva ore, seful statului.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger