AcasăPoliticaAntonescu: Avem o tara debila in plan intern, o paralizie a Guvernului

Antonescu: Avem o tara debila in plan intern, o paralizie a Guvernului

Liderul liberal a vorbit din nou despre pactul de coabitare cu seful statului, punctand in special efectele negative ce au condus, in opinia sa, catre o tara „debila in plan intern” si „un guvern paralizat”.

Copresedintele USL a declarat, joi seara, la RealitateaTV, ca dupa parerea sa, in spatele pactului de coabitare, presedintele ar lovi „cat poate” Guvernul condus de Ponta. „Mie degeaba mi se povestesc lucruri dintr-o parte sau din alta, degeaba mi se predau la nesfarsit lectii de real politik, de intelepciune si dibacie, cand suntem aproape de ras, cand coabitarea inseamna de fapt in realitate mijloace prin care presedintele Basescu obstructioneaza, saboteaza, loveste cat poate acest Guvern si aceasta majoritate parlamentara fara sa-l intereseze nici de binele acestei tari, nici de nimic altceva. Situatia se degradeaza pentru ca Guvernul este slabit, loviturile pe care Traian Basescu le da prin institutii pe care le-a pastrat sub control in urma unui pact nefast, nesanatos si cam in afara Constitutiei, ca sa vorbim drept, loviturile sunt bine tintite”, a sustinut Antonescu la “Jocuri de putere”.

Liberalul a caracterizat in termeni duri actuala situatie de la varful politicii autohtone. „Avem politicieni care toti trebuie sa fie compromisi, avem un presedinte care este compromis demult, avem o paralizie in unele privinte chiar a Guvernului, a majoritatii parlamentare, avem o Curte Constitutionala care ignora orice, inclusiv Constitutia, daca vrea si avem in continuare, cu toate ca exista un vot popular masiv, cu toate ca exista in spatele acestui Guvern o forta care nu a mai existat din 1990, o tara debila, in plan intern, care greu reuseste din aceste trei puncte sa mearga inainte in revigorarea economiei, refacerea si repunerea in functiune corecta a institutiilor, ce sa mai vorbim in plan international. Aceasta este realitatea in care suntem, acestea sunt efectele in fiecare zi ale pactului de coabitare si, de fapt, cadem si in caraghioslac in momentul in care, la vedere, injuraturile continua”, a adaugat presedintele PNL.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger