AcasăPoliticaAntonescu arunca in derizoriu regionalizarea: ”Riscam sa facem mai multa paguba”

Antonescu arunca in derizoriu regionalizarea: ”Riscam sa facem mai multa paguba”

Crin Antonescu pune semnul egalitatii intre regionalizarea si birocratie

Dupa ce  s-au prins ca vor fi perdantii reorganizarii administrativ teritoriale, liberalii bat in retragere, liderul formatiunii, Crin Antonescu,  declarand ca exista sanse ca procesul sa genereze si mai multa birocratie.

Crin Antonescu pune semnul egalitatii intre regionalizarea si birocratie

”Discutiile pe tema regionalizarii se pot cufunda in dispute meschine”, sustine presedintele PNL. Avertismentul a fost transmis in cadrul dezbaterii ”Procesul de regionalizare si descentralizare in Romania”, organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in parteneriat cu Academia Romana, eveniment la care au participat premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea.

”Riscurile cred ca le simte, le prevede toata lumea. Primul risc major este activarea sau reactivarea vechiului blestem al formelor fara fond, daca vom traversa elaborarea si apoi aplicarea acestui proiect asa, pentru ca trebuie asa, pentru ca e la moda asa, pentru ca se intampla in toata Europa asa, pentru ca am zis ca trebuie sa facem ceva si trebuie sa facem, cum stam sub riscul, de atatea ori, din pacate, dovedit real in istoria noastra, de a avea dupa aceasta regionalizare mai multa paguba decat profit, sa multiplicam o birocratie pe care parem a o detesta in toate discursurile noastre, dar care de ani si decenii nu inceteaza sa supravietuiasca, sa creasca mai mare, mai sanatoasa, mai agresiva”, a mai declarat Antonescu. Discursul presedintelui PNL se pare ca l-a deranjat pe Victor Ponta, premierul explicand de ce regionalizarea trebuie sa se faca in cel mai scurt timp. ”Nu ne este ceruta regionalizarea de catre Comisia Europeana sau Uniunea Europeana, dar este salutata aceasta idee. Este o idee salutata de partenerii nostri europeni dintr-un motiv foarte simplu, capacitatea noastra institutionala de absorbtie a fondurilor europene”, a afirmat Ponta.

author avatar
eNational
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger