AcasăPoliticaAntonescu: Anexarea Crimeei contravine dreptului international. Romania trebuie sa sustina sanctiunile pe...

Antonescu: Anexarea Crimeei contravine dreptului international. Romania trebuie sa sustina sanctiunile pe care SUA si UE le au in vedere

Crin Antonescu

Punctand ca, odata cu referendumul in urma caruia s-a decis anexarea Crimeei, parte a teritoriului Ucrainei, la Rusia,se poate vorbi despre „cel mai delicat moment al relatiilor internationale” de dupa Razboiul Rece, liderul liberal a declarat ca e nevoie ca Romania sa sustina sanctiunile partenerilor sai strategici – SUA si UE – fata de cei care „au instrumentat” acest demers calificat drept ilegitim.

Crin Antonescu

Referendumul privind anexarea Crimeei la Rusia nu a respectat legea, considera mai marii forurilor internationale. De aceeasi parere e si liderul liberal care a comentat, marti, intr-o conferinta de presa, pe marginea declaratiilor lui Vladimir Putin, in ziua in care a liderul de la Kremlin a semnat decretul privind anexarea teritoriala a regiunii. „Gestul Kremlinului de astazi de a declara anexarea Crimeei, ca si o serie de alte declaratii foarte grave facute de presedintele Putin schimba nu doar ordinea de drept in relatiile internationale, ci si toate rapoartele politice care au functionat in ultimii ani. (…) Romania este membru NATO si UE, are un parteneriat strategic cu SUA, iar garantiile de securitate derivate din acest statut sunt astazi foarte actuale”, a precizat presedintele PNL.

Totodata, Antonescu a tinut sa puncteze ca liberalii considera ca referendumul de duminica, validat cu 96 % dintre opiniile exprimate in favoarea anexarii la Rusia, este ilegitim: „Afirmam clar ca referendumul din Crimeea a fost ilegal si ilegitim si ca anexarea acestei parti a teritoriului Ucrainei contravine dreptului international. Romania trebuie sa sustina acele sanctiuni pe care SUA si UE le au in vedere la adresa celor care au instrumentat acest proces”.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger