AcasăPoliticaAntonescu a pus diagnosticul corect: Ponta si Basescu, bolnavi politic

Antonescu a pus diagnosticul corect: Ponta si Basescu, bolnavi politic

In timp ce premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu isi cara pumni de dimineata pana seara, prezidentiabilul Crin Antonescu ii fluiera din tribuna.

Crin Antonescu sprera sa castige capital de imagine de pe urma scandalului dintre presedinte si premier
Traian Basescu il acuza pe premier de fapte de coruptie
Victor Ponta nu-l slabeste nici el pe seful statului

Liderul liberal i-a rezolvat si pe Basescu si pe Ponta, caracterizand comportamentul lor drept ”o manifestare de boala politica”, subliniind ca cei doi demnitari au o atitudine gresita. ”E absolut neplacut ca domnul Basescu, cu steagul in spate, de la pupitrul prezidential, imi comenteaza mie ca Ilie Sarbu a fost la vanatoare, face niste comentarii cu mai mult sau mai putin haz, despre Ponta ca e corupt. Nu poti sa acuzi tu, ca presedinte, prim-ministrul ca e corrupt, razand. Premierul, la astfel de acuzatii raspunde asa in treacat, undeva, intr-o alta actiune, pe un alt santier, ca a venit vorba. Asta nu mai e normalitate. O acuzatie de coruptie nu trebuie sa o iei in deradere nicio secunda”, a afirmat presedintele PNL. In context, Antonescu s-a aratat ingrijorat de felul in care va evolua conflictul dintre premier si presedinte in viitor. ”Mai avem un an (pana la alegerile prezidentiale -n.r.) si s-a ajuns la o acuzatie facuta cu steagul in spate, deci o declaratie oficiala a presedintelui Romaniei despre prim-ministru ca este profund corupt. E un scandal in orice tara civilizata. Ce o sa se mai intample peste un an? Se vor trage palme? Se va ajunge la bolovani aruncati, la propriu, in ferestrele unuia sau altuia dintre Palate? Unde se ajunge cu asta si ce relevanta are pana la urma?”, a conchis Crin Antonescu.

Geoana, luat de ”prostanac”

Desi sustine ca nu este adeptul circului politic, Crin Antonescu nu s-a putut abtine sa nu arunce niscaiva ironii la adresa senatorului PSD Mircea Geoana, cel care-l ataca ori de cate ori are ocazia. Astfel, enumerand candidatii puternici pe care PSD ar putea sa-i arunce in cursa pentru Cotroceni, Antonescu a tinut sa-l excluda pe Geoana din aceasta lista. ”Victor Ponta, Ilie Sarbu, Sorin Oprescu, redutabili, toti sunt redutabili. Mai putin Mircea Geoana. (…) Chiar se implinesc patru ani de la «Mihaela, dragostea mea»”, a  comentat presedintele PNL.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger