AcasăPoliticaAntonescu a confirmat ca si-a dat demisia din fruntea PNL. Conducerea partidului,...

Antonescu a confirmat ca si-a dat demisia din fruntea PNL. Conducerea partidului, demisie in bloc

Iesind de la sedinta Biroului Permanent al PNL, Crin Antonescu a declarat, luni dupa-amiaza, ca intreaga conducere a partidului a demisionat, ca urmare a ceea ce a numit un „esec” la europarlamentare.

Antonescu a confirmat, astfel, informatiile aparute, pe surse, in ultimele ore, dupa ce politicianul anuntase, ca urmare a rezultatelor obtinute la europarlamentare, -14, 86%, conform celor mai recente date anuntate de BEC, fata de obiectivul anuntat inaintea scrutinului – 20 % -ca va renunta la sefia PNL. Urmeaza ca, peste doua zile, sa se stabileasca data Congresului liberalilor, in cadrul careia se vor stabili pasii de urmat.  „Lucrurile care tin de organizarea congresului tin de o echipa pe care Delegatia Permanenta o va desemna (…) Nu inseamna ca PNL intra in debandada, ca toate lucrurile care tin de urmatoarele 30 de zile nu sunt gestionate”, a anuntat, in urma cu scurt timp, Antonescu. Ca urmare, actualii lideri ai liberalilor raman in functii pana la alegerea unei noi conduceri.

Tariceanu, „dat afara elegant”

Antonescu a comentat si momentul in care lui Calin Popescu Tariceanu i-a fost solicitat sa paraseasca sedinta liberalilor, de la Palatul Parlamentului. Liberul liberalilor a sustinut ca seful Senatului nu ar fi inscris legal in PNL, ci nestatutar, ba mai mult, a reiterat ideea ca ar fi fost pus de catre PSD sa se inscrie in formatiunea trecuta in opozitie, in urma ruperii USL-ului si a iesirii de la guvernare. „Tariceanu a fost dat afara in mod elegant. Nu inteleg de ce s-a expus acestei situatii. Un asemenea tupeu ca, in pauzele pe care le da Ponta de la sedinte, nu a fost agreat. Dl Tariceanu s-a inscris cu forta, nestatutar si pus de pesedisti in PNL. Dl Tariceanu nu este inscris legal in PNL. Statutul spune lipede si spune cum se inscrie un om. I-am spus ca, daca totusi decide sa revina in PNL in perspectiva Congresului, sa faca acest lucru corect. Dar nu cu pesedistii”, a sustinut Antonescu.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger