AcasăPoliticaANI se impiedica de conducerea Senatului

ANI se impiedica de conducerea Senatului

Horia Georgescu nu a apucat sa se bucure de victoria repurtata in cazul liberalului Akos Mora, pentru ca senatorii au dat-o din nou la intors.

Excluderea unui parlamentar din Senat genereaza tensiuni intre Calin Popescu Tariceanu si Horia Georgescu

Raportul Comisiei juridice care recomanda revocarea mandatului lui Akos Mora nu va ajunge prea curand in plenul Senatului. O spune chiar presedintele acestei camere, Calin Popescu Tariceanu, mentionand ca genul acesta de decizii trebuie bine cantarite. „Senatul nu primeste ordine si dispozitii de la alte institutii. (…) Nu voi face plen pentru acest subiect. In sedinta Biroului Permanent s-a hotarat ca eu sa formulez in calitate de presedinte al Senatului un raspuns Agentiei Nationale de Integritate.

Horia Georgescu

Eu am primit o scrisoare careia trebuie sa ii dau un raspuns si dupa aceea o sa vedem daca lucrurile sunt intelese bine si de noi si de ANI”, a explicat Tariceanu. Sustinut de liberali, care s-au grabit sa declare ca este  „regulamentar”, demersul presedintelui Senatului a fost insa criticat de seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu. „ANI nu a formulat nicio comanda. A cerut aplicarea unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Curtii Constitutionale care a fost tergiversata mai mult de un an. Legea administrativa si penala presupune sanctiuni pentru neaplicarea deciziilor irevocabile ale instantelor judecatoresti, iar noi nu facem altceva decat sa aplicam strict prevederile in vigoare, indiferent despre ce institutie este vorba”, a precizat Horia Georgescu.

[poll id=”853″]

author avatar
Adelina Ionicel
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger