AcasăPoliticaANI: Liberalul MIRCEA DIACONU nu poate candida la europarlamentare

ANI: Liberalul MIRCEA DIACONU nu poate candida la europarlamentare

Mircea Diaconu

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) precizeaza, miercuri, ca vicepresedintele PNL, anuntat pe lista partidului pentru europarlamentare, nu poate candida la aceste alegeri, dat fiind faptul ca in 2012 a fost gasit in stare de incompatibilitate, motiv pentru care, timp de trei ani, nu poate ocupa nicio functie ori calitate publica.

Mircea Diaconu

ANI aminteste faptul ca, in vara lui 2012, o decizie definitiva a Inaltei Curti „mentinea legal si temeinic a raportului de evaluare prin care A.N.I. a constatat starea de incompatibilitate a fostului senator”. Ca urmare, Mircea Diaconu nu mai are dreptul sa ocupe o functie sau demnitate publica timp de trei ani, incluzand calitatea de membru al Parlamentului European.

„Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului […]  persoana eliberata sau destituita din functie […] sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […], pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului”. Interdictia in cazul liberalului este valabila pana pe 19 iunie anul viitor.

Mircea Diaconu si-a pierdut calitatea de senator in toamna lui 2012, dupa ce Curtea Constitutionala a cerut Senatului sa ia act de incetarea acestei atributii in cazul politicianului, odata ce s-a mentinut hotararea judecatoreasca prin care s-a constatat ca liberalul se afla in stare de incompatibilitate.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger