AcasăPoliticaANI contesta in justitie mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu

ANI contesta in justitie mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu

Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a aflat, in urma cu scurt timp, ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) contesta in instanta dreptul sau de a reprezenta Romania in Parlamentul European, in conditiile in care a obtinut in jur de 7 % din voturi, la scrutinul din 25 mai.

Mircea Diaconu

Mai exact, ANI cere Curtiii de Apel Bucuresti sa nu ii fie validat mandatul de europarlamentar, mai exact sa dispuna neacceptarea lui Diaconu ca reprezentant al Romaniei in functia de membru al Parlamentului European, pe motiv de incompatibilitate.

In conditiile in care, inainte de a intra, ca independent, in cursa pentru un mandat in Parlamentul European, ANI transmitea ca Diaconu nu indeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale, la circa trei saptamani de la desfasurarea alegerilor in cadrul carora s-au votat cei 32 de reprezentanti ai Romaniei in PE, Diaconu obtinand un scor peste pragul minim necesar, ca urmare si mandatul de europarlamentar, fostul liberal a primit vesti nu tocmai bune. Va reamintim ca Diaconu a ales sa renunte, inainte de aceste alegeri, la calitatea de membru al PNL, dupa ce fusese scos de pe listele pentru PE ale formatiunii conduse la acea data de Crin Antonescu.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger