AcasăPoliticaANI cere Instantei Supreme urgentarea judecarii dosarului lui Iohannis

ANI cere Instantei Supreme urgentarea judecarii dosarului lui Iohannis

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate cer, miercuri, Instantei Supreme sa judece mai repede dosarul in care prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate.

ANI considera ca aceasta speta ar trebui sa se judece mai repede de 18 noiembrie, data stabilita de catre ICCJ pentru acest dosar, anunta realitatea.net.

Primul termen in dosarul in care ANI il acuza pe Iohannis de incompatibilitate ar urma sa se judece la doua zile dupa cel de-al doilea tur al alegerilor pentru sefia statului. Primul tur al scrutinului pentru cea mai inalta functie in stat va avea loc pe 2 noiembrie, in timp ce al doilea tur este programat pentru 16 noiembrie.

Va reamintim ca ICCJ va judeca  pe 18 noiembrie recursul inaintat de ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba i-a dat castig de cauza edilului sibian in aceasta chestiune. Decizia Instantei Supreme este definitiva. Anul trecut, in aprilie, ANI anunta ca a constatat, in cazul lui Iohannis, existenta unei stari de incompatibilitate, pe motiv ca primarul sibian ar fi avut atat calitatea de edil, cat si de reprezentant al municipalitatii in AGA a SC Apa CAnal SA Sibiu, dar si a SC Piete SA, aspecte care, sustin reprezentantii ANI, contravin legii.

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger