AcasăPoliticaANI are un presedinte interimar, dupa ce s-a luat act de demisia...

ANI are un presedinte interimar, dupa ce s-a luat act de demisia lui Horia Georgescu

Horia Georgescu nu mai este, oficial, seful ANI. Pana cand va fi aleasa noua conducere, in fruntea institutiei se va afla, interimar, actualul vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate.

In conditiile in care, odata ce a intrat in vizorul DNA, Horia Georgescu a anuntat ca demisioneaza de la sefia Agentiei Nationale de Integritate, Consiliul National de Intergitate (CNI) – for din care fac parte, printre altii, membri desemnati de catre fiecare grup parlamentar din Senat si grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, dar si reprezentanti ai Ministerului Justitiei si Ministerului Finantelor Publice, precum si ai societatii civile – s-a intrunit, joi, in sedinta publica.

In cadrul acestei intruniri, s-a luat intr-o prima faza act de demisia lui Georgescu, decizia urmand sa fie remisa Senatului, camera Parlamentului care l-a numit in functie pe jurisutl in varsta de 38 de ani, in aprilie 2012, pentru ca apoi sa se ia in discutie procedura ce trebuie urmata in vederea alegerii unui nou sef al ANI. „Urmare a acestui fapt, Consiliul a luat in discutie si perfectarea pasilor procedurali in ceea ce priveste declansarea procedurii de organizare a concursului pentru alegerea unui nou presedinte al Agentiei Nationale de Integritate”, se mentioneaza in comunicatul remis presei de catre reprezentantii ANI.

Pana cand in fruntea Agentiei va fi numit un nou presedinte, conducerea instutitiei va fi asigurata, interimar, de catre Bogdan Stan, actualmente vicepresedinte al ANI.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger