AcasăPoliticaAncheta extinsa in cazul deputatului Madalin Voicu

Ancheta extinsa in cazul deputatului Madalin Voicu

Nicolae Paun si Madalin Voicu au mers sa vada conditiile de trai ale detinutilor

S-a aflat motivul pentru care deputatul Voicu a fost chemat, in aceasta dimineata, la sediul central al anchetatorilor anticoruptie.

Desi parlamentarul nu a dorit sa faca declaratii pe marginea prezentei sale la DNA, procurorii au anuntat, in urma cu scurta vreme, faptul ca Voicu a fost informat despre faptul ca ancheta in cazul sau a fost extinsa si ca alesul neamului este suspectat si de alta fapta, fata de cele trecute pe care anchetatorii le trecusera intr-o prima faza in dreptul numelui sau. Si anume de „folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Mai exact, procurorii noteaza faptul ca „in contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, inculpatul Voicu Madalin Stefan, folosindu-se de calitatea de presedinte de onoare al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a solicitat si a obtinut, in numerar, de la reprezentantii acesteia, suma de 100.000 lei. Aceasta suma de bani a fost folosita de inculpat in campania electorala din anul 2012, in care a candidat din partea unui partid politic pentru obtinerea calitatii de deputat”.

Totodata, procurorii au decis extinderea actiunii penale si in cazul deputatului Nicolae Paun, aceasta din urma fiind suspectat de „schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei”, „deturnarea de fonduri”, „fals in inscrisuri private” si „spalarea banilor”, din cate anunta DNA.

Nu in ultimul rand, e important de mentionat faptul ca DNA a dispus extinderea actiunii penale si punerea in miscare a actiunii penale si impotriva altor trei persoane, doua dintre ele avand functii de conducere in cadrul Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”.

467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger