AcasăPoliticaAmnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata in Senat

Amnistia fiscala pentru mame si pensionari, adoptata in Senat

Senatorii au adoptat, luni, proiectul privind amnistierea fiscala in cazul mamelor, dar si al pensionarilor care au primit sume necuvenite, ca urmare a unor erori ale unor functionari.

Demersul ce vizeaza mamele se afla pe ordinea de zi a Camerei Superioare a Parlamentului, la fel care si cel privitor la pensionari.

Proiectul se aplica in cazul persoanelor care au beneficiat de bani mai multi la indemnizatiile primite pentru cresterea copilului, respectiv la pensii, ca urmare a unor erori de calcul la nivel administrativ si care s-au vazut nevoite sa returneze sumele respective. In urma acestui demers adoptat de senatori, se face un pas in plus pentru ca datoriile a zeci de mii de persoane – mame si pensionari- respectiv banii primiti in plus ca urmare a unor erori ale unor angajati ai statului si pe care ar fi trebuit sa ii dea inapoi statului- sa fie sterse.

„Pensionarii nu trebuie sa plateasca greselile pe care nu le-au facut ei”, a precizat, luni, de la tribuna Camerei ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Proiectul va fi trimis Camerei Deputatilor, care este for decizional in acest caz. Daca va fi votata de deputati, legea va ajunge la Presedintie, pentru promulgare.

Sursa foto: gazetabt.ro

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger