AcasăPoliticaAmenintare fara precedent la adresa tarii noastre. Vona Gabor: Ne asumam responsabilitatea...

Amenintare fara precedent la adresa tarii noastre. Vona Gabor: Ne asumam responsabilitatea unui conflict cu Romania

Presedinte al partidului Miscarea pentru Ungaria – Jobbik, Vona Gabor este un alt ungur care, dus cu pluta iredentismului, isi permite sa incalce limitele bunului simt politic si sa ne atace la noi acasa.

Ungurul Gabor Vona militeaza pentru un nationalism agresiv si desantat

Incurajati de supra-drepturile primite din partea unor politicieni romani majoritari submediocri si vesnic in cautare de sustinere politica, maghiarii cu capul infierbantat de autonomia teritoriala pe criterii etnice isi permit sa incalce in mod repetat regulile diplomatice (cand este vorba despre vizitatorii extremistii din Ungaria) si legile tarii, cand este vorba despre maghiarii bastinasi. Iar scena a declaratiilor agresive si iresponsabile s-a dovedit a fi si de aceasta data intalnirea de vara a tineretului maghiar din Ardeal, Erdelyi Magyar Ifjak-EMI. Prezent in Harghita la editia din acest an, Vona Gabor si-a depasit predecesorii (performanta greu de atins) asumandu-si public un ”conflict cu Romania”, in cazul in care tara noastra nu va binecuvanta in graba autonomia teritoriala a maghiarilor din Transilvania: ”Pentru noi (Miscarea pentru Ungaria – Jobbik – n.r.), principalul obiectiv nu este calitatea relatiei dintre Romania si Ungaria, ci starea societatii si natiunii maghiare, care ii include si pe maghiarii din Transilvania. Deci, daca apararea drepturilor maghiarior din Romania si reprezentarea lor inseamna conflict cu Romania, cred ca Jobbik isi va asuma aceasta reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumata de intreaga Ungarie”. Iar daca Romania va da dovada de ”toleranta” si va renunta la Ardeal, Vona Gabor si hoarda lui se declara ”deschisi la o impacare istorica la nivelul Europei Centrale”. O zona distrusa de occidentalii care au fost de acord cu dezmembrarea Ungariei Mari, dupa stiinta si judecata lui Vona: ”Problema minoritatilor, pe care ungurii o numesc «problema Trianonului», este o tragedie a regiunii, impusa de Europa Occidentala”. Dincolo de regia menita sa unga sufletele iredentistilor si sa intretina vie, in absenta ofertelor economice si sociale serioase, flacara sprijinului electoral pentru Jobbik, ramane lipsa de reactie a UDMR-istilor bastinasi. Care, fie si doar ca demnitari ai tarii, in cazul alesilor UDMR parlamentari si locali, erau obligati sa sanctioneze intr-un fel marlania oaspetelui care si-a permis sa ne scuipe chiar de pe prispa noastra.

Diaconu nu vrea sa mai prinda picior de Vona in Romania

Bogdan Diaconu vrea sa puna extremismul la locul lui prin lege

Iritat la culme de obraznicia liderului Jobbik, deputatul PSD Bogdan Diaconu a solicitat deja MAE declararea lui Gabor Vona ”persona non grata”. Mai mult, Diaconu anunta initierea unei legi prin care sa fie declarate indezirabile toate formatiunile si organizatiile inregistrate in strainatate, politice sau nu, juridice sau non-juridice, ale caror mesaje si actiuni ”aduc atingere directa sau indirecta art.1 alin.1 din Constitutia Romaniei”. In opinia lui Diaconu, o astfel de lege va bloca activitatea ”persoanelor cu sau fara calitate publica in tarile de origine, care folosesc lacuna legislativa pentru a disemina mesaje anti-constitutionale chiar de pe teritoriul romanesc”.

author avatar
Simona Badulescu
1.098 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger