AcasăPoliticaAlta cerere privind desecretizarea unor documente DIPI

Alta cerere privind desecretizarea unor documente DIPI

Avand in vedere ca in prima faza nu au avut sorti de izbanda, iar ancheta in cazul unor fosti reprezentanti cu functii de condudere in cadrul DIPI continua, procurorii anticoruptie au formulat o noua solicitare adresata actualei conduceri a Ministerului de Interne.

In acest sens, Dragos Tudorache, noul sef al MAI, a confirmat pentru Mediafax, citat de rtv.net, faptul ca s-a primit o astfel de cerere privind desecretizarea unor documente in privinta Departamentului de Informatii si Protectie Interna. Dar si ca, in opinia sa, exista „cadru legal pentru desecretizarea documentelor” si ca, odata ce pasii impusi de un astfel de demers vor fi fost parcursi, reprezentantii DNA vor primi, pe cat de curand posibil, si un raspuns.

Se cer informatii cu privire la sumele cheltuite din fondurile operative ale DIPI, in cauza in care in dreptul numelor a trei fosti sefi ai Directiei au ajuns sa planeze suspiciuni de coruptie.

Va reamintim faptul ca este o a doua solicitare in acest sens, dupa cea formulata, in primavara. Si ca prezenta survine cererii in urma careia fostul ministru de Interne, Petre Toba, a ajuns sa fie urmarit penal. La vremea respectiva, DNA anunta ca „solicitarea procurorilor (…) viza cateva paragrafe din ordine emise la nivelul ministerului, privind normativele a caror incalcare a fost retinuta in sarcina functionarilor acuzati penal in legatura cu gestionarea fondurilor operative”.

438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger