AcasăPoliticaAlina Gorghiu vorbeste de una singura din umbra

Alina Gorghiu vorbeste de una singura din umbra

Dupa ce mai multi lideri din vechiul PNL au sustinut ca Alina Gorghiu ar trebui sa fie viitorul premier, tinerei politiciene a inceput sa i se cam urce la cap, dovada reactia acesteia in disputa privind Codul fiscal.

Alina Gorghiu se viseaza premierul Romaniei

In timp ce Catalin Predoiu s-a pierdut in date tehnice si atacuri mai mult sau mai putin inspirate, Alina Gorghiu s-a comportat ca un adevarat sef de Guvern. Ba chiar a luat-o valul, avand in vedere ca decizia nu este inca la ea. „Eu exclud ideea unei angajari, unei asumari de raspundere pe Codul fiscal”, a afirmat sefa liberalilor. Asta in conditiile in care Victor Ponta, premierul inca in functie,  a fost cel care a vorbit de aceasta varianta, imediat dupa ce presedintele Klaus Iohannis, prin vocea consilierului Cosmin Marinescu, a anuntat ca trimite Codul fiscal spre reexaminare Parlamentului. „Decizia este pur politica sau este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei. (…)  Eu cred ca Parlamentul si noi, Guvernul, o sa incepem sa aplicam fie prin ordonanta de urgenta, fie printr-o angajare a raspunderii aceste masuri dar sa stiti, imaginea proasta ramane si oamenii de afaceri o sa spuna: <<Nu, iar e razboi politic, mai bine ne tinem banii si mai vedem. Nu-i mai bagam in Romania ca nu e o tara de oameni seriosi.(…)>> Am solutii. Miercuri pot sa adopt prin ordonanta de urgenta—cum am adoptat reducerea TVA la alimente la 9% — pot sa adopt si cea cu 19% sau altceva. Sau pot sa merg sa imi angajez raspunderea si cu siguranta nu vor avea voturi pentru motiunea de cenzura. Problema e alta: mesajul nu este de coerenta si de consens politic”, a declarat Ponta. Varianta sustinuta si de presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, aceasta aratand ca este datoria Executivului sa mearga mai departe cu Codul fiscal. „Guvernul Ponta este obligat sa tina cont de votul dat de catre Parlament, si nu de optiunile politice. Tocmai de aceea, Guvernul Ponta are toata legitimitatea deciziilor, plecand de la o ordonanta la asumarea raspunderii in Parlament, sa promoveze si sa implementeze masurile cuprinse in Codul fisca”, a afirmat Plumb.

Un scenariu pe care Alina Gorghiu, aspiranta la functia de prim-ministru, l-a respins cu multa vehementa. „Ar fi o bataie de joc la adresa populatiei din Romania, la adresa mediului de afaceri din Romania sa-ti angajezi raspunderea pe o proiectie in conditiile in care tu nu ai consensul fortelor politice. De ce? Pentru ca nu asiguri stabilitatea legislatiei pe termen mediu si lung. In momentul in care tu nu te-ai inteles cu restul partidelor politice, in mod cert inseamna ca nu ai vrut sa implementezi sau sa adopti o parte din viziunea lor in acel cod. Atunci este firesc ca fiecare, in momentul in care va veni la guvernare, sa mai faca o modificare”, a explicat co-presedintele PNL.

Ponta il ataca pe seful statului cu munitia liberalilor

Bagat in corzi de penelisti, Victor Ponta le-a aratat acestora ca a invatat ceva in toti anii in care s-a razboit cu Traian Basescu. Luat la intrebari de prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul pe tema legii amnistiei fiscale si a ordonantei prin care s-au majorat salariile demnitarilor de rang inalt, premierul s-a scos onorabil, aruncand pisica in curtea Palatului Cotroceni. „Legea Amnistiei Fiscale adoptata de Parlament la propunerea Guvernului nu a fost (din pacate) publicata in Monitorul Oficial deoarece Presdintele Romaniei NU a emis decretul de promulgare! (…) Ordonanta simpla care priveste marirea salariilor demnitarilor (agreata si dorita de Presedintele Romaniei) a fost publicata imediat deoarece a fost semnata de Premierul interimar (daca mandatul acestuia inceta trebuia semnata de mine si eu am spus clar ca nu o voi face)! Banuiesc ca dupa ce va vor certa la PNL pentru aceste intrebari neinspirate nu veti mai reveni!” i-a transmis premierul Andreei Paul.

author avatar
Adelina Ionicel
491 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger