AcasăPoliticaAlina Gorghiu, reactie dupa retinerea lui Sorin Oprescu

Alina Gorghiu, reactie dupa retinerea lui Sorin Oprescu

Copresedintele marelui PNL si-a exprimat un punct de vedere scurt, dar cat se poate de clar, odata ce a aflat despre decizia procurorilor anticoruptie de a-l retine pe primarul Capitalei, acuzat de luare de mita.

Intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, duminica la pranz, Alina Gorghiu lasa sa se inteleaga ca edilul Bucurestilor ar trebui sa renunte la fotoliul de primar al Capitalei, odata ce a intrat in vizorul procurorilor. Mai precis, liberala considera ca demisia lui Oprescu ar fi o solutie ce s-ar impune pe termen scurt. „Dupa retinerea lui S. Oprescu, solutia potrivita azi – demisia. Iar solutia potrivita in viitor – o administratie noua, integra, liberala”, noteaza Gorghiu pe reteaua de socializare.

Gorghiu nu este singura voce din randul conducerii liberalilor care crede ca Oprescu ar trebuit sa demisioneze. Si prim-vicepresedintele Partidului National Liberal, Cristian Busoi, a cerut demisia lui Sorin Oprescu din fruntea Primariei Capitalei, urmare a retinerii acestuia din urma.

Va amintim ca Sorin Oprescu a fost retinut pentru 24 de ore, noaptea trecuta, procurorii DNA acuzandu-l de luare de mita si urmand sa il duca, duminica, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, urmand ca judecatorii Tribunalului Bucuresti sa decida asupra acestui aspect.

Tarziu seara trecuta, primarul a fost dus la audieri, la DNA, dupa ce, anterior, sustin procurorii, edilul Capitalei ar fi primit suma de 25.000 de euro. Mai exact, reprezentantii DNA sustin ca sambata, „in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi de cei doi de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti”.

178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger