AcasăPoliticaAlina Gorghiu are idei fixe

Alina Gorghiu are idei fixe

De cand a cerut public organizarea de alegeri anticipate, Alina Gorghiu a ramas blocata in proiect.

„Este varianta cea mai buna, cea mai sanatoasa”, declara sefa liberalilor, adaugand tot ea ca este si o varianta care nu poate fi pusa in practica.

Cand nu ii solicita demisia lui Victor Ponta, adica mai tot timpul, Alina Gorghiu vorbeste de cealalta tema preferata: anticipatele.

„Ideea anticipatelor mie nu mi-a iesit din minte. In continuare cred ca este ideea cea mai buna, cea mai sanatoasa. In administratie nu se misca nimic, toata lumea din administratia centrala, vazandu-l pe Victor Ponta in situatia neplacuta pentru domnia sa, dar si pentru Romania, asteapta ca Victor Ponta sa plece. Pe de alta parte, Parlamentul este la cea mai scazuta cota de popularitate. Daca am face anticipate, am face alegeri pe noua lege. Vorbim de un parlament mai suplu, flexibil, toate partidele vor face o selectie mult mai normala, pe niste criterii de integritate, de etica pentru candidatii pe care-i vor pune pe liste”, a afirmat Alina Gorghiu.

In context, aceasta a sustinut ca este nevoie si de o „resetare” a clasei politice. „Cred ca este necesar sa punem punct si sa recream o discutie intr-un cadru firesc intre puterile statului. Presedintele, pe de-o parte, are un guvern ostil. Guvernul, la acest moment, are un partid sau o coalitie care il sustine, care se pare ca ii da peste manuta lui Victor Ponta, cel putin pe Codul fiscal. Avem un Parlament care, din pacate, de cele mai multe ori e defazat in fata politicii guvernamentale.

Reglementeaza Guvernul, nu mai reglementeaza Parlamentul si tot asa, suntem intr-o stare permanenta de conflict intre institutii. Atunci, o parghie prin care sa scoatem tara din aceasta situatie ar fi alegerile anticipate”, a mai spus Gorghiu.
Totodata, aceasta a recunoscut ca i-ar surade si varianta unui guvern PNL minoritar, aratand insa ca este putin probabil sa se ajunga la aceasta formula. „As prefera un guvern minoritar pana la alegeri, evident. E putin probabil, pentru ca este nevoie de voturi, de sustinere parlamentara (…). De la dorinta la putinta este cale lunga”, a conchis co-presedintele PNL.

author avatar
Adelina Ionicel
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger