AcasăPoliticaAlexandru Athanasiu: Nu cred ca Victor Ponta doreste sa candideze la presedintie

Alexandru Athanasiu: Nu cred ca Victor Ponta doreste sa candideze la presedintie

Fostul senator considera ca actualul premier si totodata lider al PSD, Victor Ponta, nu si-ar dori sa intre in cursa pentru Cotroceni.

Desi numele primului-ministru este tot mai des vehiculat cand vine vorba despre prezidentiabilul social-democratilor, varianta pe care va merge PSD-ul in alegerile din toamna urmeaza sa fie cunoascuta abia peste cateva luni. Intrebat, duminica seara, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3, despre posibilul candidat al PSD la scrutinul pentru Cotroceni, Alexandru Athanasiu si-a exprimat parerea ca Ponta nu si-ar dori, la aceasta data, sa intre in lupta pentru sefia statului. „In privinta lui Victor Ponta, cred ca primul lucru care se poate observa, neputand intra nici in circumvolutiunile dansului – si ar fi si prezumtios din partea mea sa fac acest lucru – cred ca nu doreste. Este evident ca Victor Ponta, din ratiuni pe care le pot intui, dar nu le pot afirma transant, nu cred ca doreste sa fie presedintele Romaniei sau, mai corect spus, sa candideze”, a precizat Athanasiu.

Cat priveste posibilele motive pentru aceasta stare de fapt, fostul ministru a amintit, printre altele ipoteza ca Ponta fie prefera activitatea executiva, respectiv functia de prim-ministru, fie aceea ca actual sef al Guvernului ar putea crede ca isi risca, necastigand scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat, cariera politica, la o varsta deloc inaintata.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger