AcasăPoliticaAlesii au decis: Ziua de 27 martie devine sarbatoare nationala

Alesii au decis: Ziua de 27 martie devine sarbatoare nationala

Initiativa deputatului Eugen Tomac, actualmente presedinte executiv al PMP-ului, concretizata intr-un proiect de lege, si-a gasit sustinere si in randul colegilor parlamentari din Camera, care au votat in favoarea declararii datei de 27 martie sarbatoare nationala, in Ziua Unirii Basarabiei cu Romania.

Demersul legislativ a fost supus, miercuri, votului deputatilor, in calitate de reprezentanti ai Camerei decizionale pe acest subiect.

Pana sa ajunga pe ordinea de zi a sedintei Camerei, proiectul legislativ se bucura de propuneri in vederea adoptarii atat din partea Comisiei pentru Administratie Publica, precum si din partea Comisiei pentru Cultura, in conditiile in care de Senat trecuse inca din toamna lui 2015.

E important de mentionat faptul ca data de 27 martie nu e zi libera pentru angajatii in sistemul bugetar, in sensul in care fiind vorba de o sarbatoare nationala, dar nu si legala, ziua de 27 martie va fi una lucratoare – in situatia in care, firesc, va cadea in intervalul luni-vineri, si nu in week-end.

474 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger