AcasăPoliticaAlegerile prezidentiale, in noiembrie

Alegerile prezidentiale, in noiembrie

Romanii vor fi chemati sa-si voteze viitorul presedinte in luna noiembrie. Crin Antonescu, liderul liberal si copresedinte al USL, a anuntat, luni, ca alegerile vor fi organizate cu o luna si jumatate inainte de expirarea mandatului actualului sef de stat, Traian Basescu.

Cum mandatul presedintelui expira pe 21 decembrie, alegerile ar putea fi organizate la inceputul lunii noiembrie a anului in curs. Cel care a facut acest anunt, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si premierul Ponta, dupa sedinta de luni a USL-ului, a fost Crin Antonescu.

Asadar, scrutinul prezidential va fi organizat cu 45 de zile inainte de expirarea mandatului actualului sef al statului, fie pe 2, fie pe 9 noiembrie. Fara ca acest lucru sa insemne, a tinut sa precizeze Antonescu, ca s-ar „stirbi vreo zi” din mandatul actualului sef al statului, Traian Basescu. „Este normal sa nu lasam spre sfarsitul lunii decembrie aceste alegeri (…), pentru ca tranzitia de mandat sa se poata face imediat dupa expirarea mandatului presedintelui in curs si in conditii de pregatire normale”, a detaliat Antonescu.

Tot luni, liderul liberal a fost confirmat drept prezidentiabilul USL in anul electoral 2014. Premierul Ponta, copresedinte al USL, a anuntat ca Uniunea il sustine pe Crin Antonescu la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger