AcasăPoliticaAlegerile prezidentiale, contestate la CCR

Alegerile prezidentiale, contestate la CCR

Magistratii de la Curtea Constitutionala au anuntat ca au fost depuse trei contestatii in legatura cu al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Contestatiile au fost depuse de oameni simpli, iar magistratii vor analiza sesizarile in cursul zilei de miercuri.

Potrivit art. 52 din Legea 370/ 2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, CCR anuleaza alegerile in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului sau, dupa caz, ordinea candidatilor care pot participa la al doilea tur de scrutin.

Magistratii de la Curtea Constitutionala sustin ca CCR vegheaza la respectarea procedurii pentru alegerea presedintelui si confirma rezultatele sufragiului.

Rezultatele oficiale, date publicitatii de Biroul Electoral Central, arata o victorie clara obtinuta de Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale. Candidatul Aliantei Crestin Liberale a obtinut 54,5% din voturi, in timp ce Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat, s-a ales cu 45,49% din voturi. Asta desi situatia era radical opusa dupa primul tur de scrutin, pe 2 noiembrie Ponta avand un avantaj de circa 10% fata de Iohannis.

author avatar
Cristi Ionita
727 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger