AcasăPoliticaALEGERI PREZIDENTIALE, turul doi. Oprea: 4.700 de specialisti ai MAI vor verifica...

ALEGERI PREZIDENTIALE, turul doi. Oprea: 4.700 de specialisti ai MAI vor verifica sesizarile privind posibile incidente electorale

Ministrul de Interne a anuntat, vineri, inainte de turul doi al scrutinului pentru Cotroceni, o serie de masuri ce vor fi luate in vederea bunei desfasurari a alegerilor de duminica, 16 noiembrie.

In acest sens, vicepremierul Gabriel Oprea a precizat ca, in ziua votului, vor fi mobilizati, atat in vederea asigurarii ordinii publice in afara sectiilor de vot, cat si a verificarii sesizarilor privind posibile incidente electorale peste 58.000 de angajati ai Ministerului de Interne.

Duminica se vor afla, asadar, la datorie, 31.300 de politisti, 12. 500 de jandarmi, precum si politisti de frontiera si pompieri. Totodata, ministrul de Interne a anuntat ca „4.700 de specialisti vor fi mobilizati pentru verificarea si solutionarea sesizarilor privind posibile incidente electorale”, Oprea mentionand, totodata, in cadrul unei videoconferinte ce a avut loc la sediul MAI, ca la nivelul Ministerului pe care il conduce va exista o rezerva de peste 7.000 de angajati, care vor fi pregatiti sa intervina, daca situatia o va impune.

Cat despre incidentele inregistrate in cele doua saptamani de campanie dintre cele doua tururi de scrutin pentru Cotroceni, Gabriel Oprea a precizat ca au fost aplicate 13 sanctiuni contraventionale, fiind sesizate oamenilor legii 19 posibile infractiuni, un numar semnificativ mai mic fata de intervalul similar al campaniei pentru prezidentialele din urma cu cinci ani, cand fusesera inregistrate 157.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger