AcasăPoliticaALEGERI PREZIDENTIALE: Sectiile de votare s-au deschis. A inceput turul doi al...

ALEGERI PREZIDENTIALE: Sectiile de votare s-au deschis. A inceput turul doi al scrutinului pentru Cotroceni

Romanii care au implinit varsta de 18 ani sunt asteptati, in aceasta duminica, la urne, pentru a-si exercita dreptul constitutional si a alege viitorul sef al statului, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin. Sectiile de votare s-au deschis la ora 7.

Pe 16 noiembrie, electorii care se prezinta la urne cu un act de identitate valabil pot alege intre cei doi candidati ramasi in cursa pentru Cotroceni. Este vorba, in ordinea prezentei pe buletinul de vot (in functie de rezultatul obtinut in primul tur-n.r), despre candidatul aliantei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, actualul premier, si candidatul Aliantei Crestin Liberale, Klaus Iohannis, presedintele PNL si totodata primarul din Sibiu.

Sectiile de votare s-au deschis in aceasta dimineata, la ora 07, si se vor inchide la ora 21. Peste 18, 2 milioane de romani cu drept de vot sunt asteptati – atat la sectiile de votare din tara, cat si al cele organizate in strainatate- sa-si exprime optiunea electorala la scrutinul in cadrul caruia va fi ales succesorul actualului lider de la Cotroceni, Traian Basescu. Castigatorul alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie va avea un mandat de cinci ani in fruntea statului.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger