AcasăPoliticaAlegeri parlamentare dominate de suspans. Britanicii, asteptati la urne

Alegeri parlamentare dominate de suspans. Britanicii, asteptati la urne

In jur de 50 de milioane de britanici cu drept de vot sunt asteptati, pana la ora 22, ora locala, la urne, pentru a-si exprima crezul electoral, in cadrul alegerilor parlamentare ce se desfasoara pe parcursul zilei de joi.

Avand in vedere ca, potrivit celor mai recente sondaje de opinie, cele difuzate de presa locala cu scurta vreme inainte de startul votului, principalele doua tabere care isi disputa suprematia in cadrul scrutinului parlamentar- conservatorii si laburistii- sunt foarte aproape una de cealalta, scrutinul din 7 mai este unul incarcat de suspans, dat fiind faptul ca orice rezultat e posibil.

E important de mentionat ca, pana la aceasta ora si-au exprimat dreptul constitutional atat liderul PartiduluI Conservator, premierul in exercitiu, David Cameron, insotit de sotie, cat si cel al Laburistilor, Ed Miliband, care, de asemenea, a venit la urne alaturi de partenera de viata. De asemenea, au votat atat liderul UKIP, Nigel Farage, cat si al Partidului Verde, Natalie Bennett.

In cadrul alegerilor de joi, vor fi desemnati cei 650 de reprezentanti ai Parlamentului din Regatul Unit, din cei peste 3.900 de aspiranti pentru un loc in legislativ, dar si peste 9.000 de consilieri locali, avand in vedere ca in unele orase au loc si alegeri locale.

Sectiile de votare s-au deschis la ora locala 7 si se vor inchide la ora locala 22.

65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger