AcasăPoliticaAlegeri locale partiale in mai multe orase si comune din tara

Alegeri locale partiale in mai multe orase si comune din tara

Aceasta ultima zi a saptamanii este diferita de duminicile precedente, pentru romanii cu drept de vot din 49 de localitati din tara, avand in vedere ca sunt asteptati, de la primele ore, la urnele amenajate pentru alegerile locale partiale.

Nu mai putin de 506 sectii de votare, amenajate pe raza celor 49 de localitati, vor ramane deschise pana la ora 21, pentru ca oamenii care au peste 18 ani si drept de vot, sa poata veni pentur a-si exprima dreptul electoral. Printre orasele in care se desfasoara, la aceasta ora, alegeri locale partiale se numara Craiova, Busteni, Targu Jiu, Rasnov, Lehliu Gara, Amara si Roman.

Un astfel de scrutin a fost necesar ca urmare a faptului ca localitatile au ramas fara primar, din diferite motive, printre care faptul ca edilul fie a demisionat, fie i-a fost invalitat mandatul, fie s-a constata o stare de incompatibilitate.

De altfel, din cate au anuntat reprezentantii Ministerului de Interne, in ziua acestor alegeri, aproape 3.700 de politisti, jandarmi si pompieri sunt la datorie in cele 49 de localitati, pentru „asigurarea ordinii publice necesare bunei desfasurari a scrutinului”.

61 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger