AcasăPoliticaALDE voteaza impotriva Guvernului Ciolos. Tariceanu: Asistam la o noua majoritate: PSD-PNL-UNPR

ALDE voteaza impotriva Guvernului Ciolos. Tariceanu: Asistam la o noua majoritate: PSD-PNL-UNPR

Calin Popescu Tariceanu

Pana de curand sustinatori ai Guvernului condus de Victor Ponta, ca parte a Coalitiei PSD-UNPR-ALDE, reprezentantii Aliantei conduse de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin au decis sa nu il sprijine si pe tehnocratul Ciolos si Cabinetul sau, care maine vor avea de trecut hopul votului de investitura.

Calin Popescu Tariceanu

Ca atare, cei doi lideri ai ALDE au precizat, in urma cu doar cateva minute, la finele unei sedinte a Aliantei, faptul ca au decis – in unanimitate, din cate a precizat Popescu Tariceanu -ca marti sa voteze impotriva noii formule propuse pentru Palatul Victoria, mai precis sa se opuna insltalarii Guvernului Ciolos.

Mai precis, Tariceanu a anuntat ca ALDE va vota „impotriva deciziei care, practic, instaleaza un nou regim in Romania – nedemocratic, neconstitutional, bazat pe o formula care sa excluda (…) partidele politice de la decizia actului de guvernare”.

Totodata, actualul presedinte al Senatului e de parere ca „aceasta formula care maine va fi prezentata in Parlament exclude, de fapt, acest model de democratie care a functionat si functioneaza in toata lumea democratica”, dar si ca „asistam la o noua majoritate sui generis-PSD, PNL si UNPR”.

La randul sau, Daniel Constantin, celalalt presedinte al ALDE, a anuntat ca, incepand de marti, membrii Aliantei vor fi in Opozitie.

254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger