AcasăPoliticaALDE Tariceanu si Constantin, in pana de inspiratie

ALDE Tariceanu si Constantin, in pana de inspiratie

Din „conservatori”  si „reformatori”, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin s-au transformat in democrati. Ca sa nu-si mai bata capul cu sigle, denumiri si alte nimicuri de genul acesta, cei doi lideri politici au luat totul de-a gata, „imprumutand” pentru noul lor partid titulatura si insemnele liberalilor europeni.

Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin au imprumutat insemnele si denumirea de la liberalii europeni

PLR si PC isi vor uni astazi destinele politice, formatiunea rezultata de fuziunea celor doua partide urmand sa se numeasca Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE). „O coincidenta fericita”, a sustinut Calin Popescu Tariceanu, aratand ca liberalii din familia europeana au salutat aparitia unei noi formatiuni cu aceeasi titulatura. „Nu este nicio problema (legat de sigla ALDE — n.r.). Colegii nostri ALDE la nivel european sunt chiar incantati de aceasta alegere pe care am facut-o. (…) Printre variantele de lucru (privind denumirea viitorului partid — n.r.), la un moment dat, fara sa avem in minte nicidecum o incercare de apropiere de partidul european, a fost si aceasta denumire (ALDE — n.r.). Ne-am dat seama ca exista aceasta coincidenta, care este o coincidenta fericita. In ce priveste sigla, aceasta este numai partial asemanatoare”, a afirmat Tariceanu. Referindu-se la planurile noului partid, Calin Popescu Tariceanu a precizata ca ALDE va da primul examen la localele si generalele din 2016. „La alegerile viitoare, vom candida ca formatiune de sine statatoare, independenti. Nu vom face nicio alianta. Acest lucru este valabil atat pentru alegerile locale, cat si pentru alegerile parlamentare. Avem structuri in teritoriu, avem numerosi alesi care, cu totii, si-au exprimat dorinta, bazandu-se pe propria capacitate, de a candida pe liste proprii. E un lucru important — vrem sa ne identificam cu claritate pe scena politica”, a conchis Tariceanu.

Fluierati din tribuna

Fuziunea PLR-PC  este tratata cu lejeritate de liberali, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban considerand ca noul partid nu va face mare scofala. „Zero cu zero, tot egal cu zero este”, a explicat Orban, care a tinut sa-si exprime si „aleasa” opinie despre Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin. „Tusea si junghiul, sacul si petecul. Doi tuteri, indiferent cum se numesc ei, ai lui Victor Ponta, nu mai tataie separat, ci in jurul lui Ponta in cor”, a mai completat Ludovic Orban.

 

author avatar
National
492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger