AcasăPoliticaAlba-neagra cu tandemul: Ponta ii scoate la incalzire pe Tariceanu, Georgescu si...

Alba-neagra cu tandemul: Ponta ii scoate la incalzire pe Tariceanu, Georgescu si Maior

Cu jumatate de gura Victor Ponta i-a promis lui Calin Popescu Tariceanu ca-l face prim-ministru. Sesizand tonul deloc convingator al lui Ponta, liderul PLR a preferat sa declare ca nu putem vorbi despre o nominalizare in adevaratul sens al cuvantului, ci despre o discutie de principiu.

Calin Popescu Tariceanu, Florin Georgescu si George Maior, variantele lui Victor Ponta pentru functia de premier

Victor Ponta a incercat sa impuste doi iepuri dintr-un foc. Sa castige sustinerea simpatizantilor PLR si sa le dea satisfactie social-democratilor care nu agreaza varianta Tariceanu premier. Alegand insa calea de mijloc, liderul PSD nu a facut altceva decat sa-i bage pe toti in ceata. „Am propus si consider ca fiind cea mai buna solutie de prim-ministru pe presedintele Partidului Liberal Reformator, domnul Calin Popescu Tariceanu, care este fondator, alaturi de colegii sai, ai Uniunii Social Liberale. (…) In egala masura, am discutat cu colegii mei, daca pe parcursul urmatoarelor zaptamani vom considera sa dam un semnal foarte clar de pastrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat in persoana domnului Florin Georgescu. (…)

George Maior

Daca pentru Romania apar pericole de securitate strategica, si pentru a da foarte clar garantii privind continuarea dezvoltarii democratice, a obligatiilor noastre internationale, de asemenea, putem lua in considerare si cred ca ar fi o persoana competenta in acest sens – domnul George Maior”, a detaliat liderul PSD. Neclara pentru multi, schema „3 in 1 a fost deslusita, spre surprinderea tuturor, de Klaus Iohannis, contracandidatul lui Victor Ponta. „Eu am inteles asa: daca e vreme buna e Tariceanu, daca e vreme rea e Georgescu, daca e vreme grea e Maior”, a explicat prezidentiabilul ACL.

Florin Georgescu

[poll id=”877″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger