AcasăPoliticaAFLA continutul proiectului noii legi a vaccinarii, facut public de minister

AFLA continutul proiectului noii legi a vaccinarii, facut public de minister

Daca si vaccinurile au ajuns sa fie toxice…

In prima parte a acestei zile, pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost publicat proiectul noii legi a vaccinarii, din care parintii sa afle ce obligatii au, in aceasta privinta.

Trebuie spus, insa, ca din continutul documentului aflat in dezbatere publica nu se intrevad si eventuale sanctiuni pentru parintii sau reprezentantii legali ai unor minori, in cazul in care acestia refuza vaccinarea copiilor. „Vaccinarea copilului constituie responsibilitatea parintelui pentru asigurarea starii de sanatate a copilului”, transmit oficialii MS.

Proiectul contine, printre altele, urmatoarele prevederi:

Art. 24.

Parintii si reprezentantii legali au urmatoarele responsabilitati si obligatii:

  1. a) Asigurarea prezentarii copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinarilor complete corespunzatoare varstei pentru vaccinarile obligatorii in scopul asigurarii dreptului la sanatate
  2. b) Prezentarea la convocarea Comisiei Judetene de Vaccinare sau a Municipiului Bucuresti
  3. c) In cazul parintilor care sunt plecati din tara si care lasa copii eligibili la vaccinare in grija unor membrii ai familiei ori a altor persoane, in conditiile prevazute de lege, sunt obligati sa desemneze o persoana responsabila cu insotirea copilului la vaccinare. In acest sens, parintii sunt informati sa notifice in scris medicului de familie numele acestei persoane, in termen de 15 zile de la data primirii informarii din partea medicului de familie, potrivit art. 17 lit. s) .”

Oficialii ministerului transmit celor care doresc sa faca observatii sau propuneri privind proiectul de act normativ ca au la dispozitie 10 zile de la postarea pe site a textului proiectului.

Iata EXPUNEREA DE MOTIVE si CONTINUTUL PROIECTULUI DE LEGE

 

author avatar
Cristina Stefan
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger