AcasăPoliticaAdriana Saftoiu se ia de turul lui Ciolos

Adriana Saftoiu se ia de turul lui Ciolos

Prim-vicepresedinte al PNL, Adriana Saftoiu ii bate obrazul tehnocratului Dacian Ciolos, caruia ii transmite ca si-a incarcat deja desaga cu pacate politice.

Adriana Saftoiu il indeamna pe Dacian Ciolos sa-i ignore pe pesedisti si se dea de partea liberalilor, instituind rapid alegerea primarilor din doua tururi

Atacul Adrianei Saftoiu are loc dupa ce premierul Ciolos i-a tratat pe liberali cu refuz in problema modificarii legislatiei referitoare la alegerea primarilor. In prima faza, Saftoiu recunoaste ca PNL a gresit atunci cand ”a acceptat compromisul cu PSD”, respectiv a fost de acord cu alegerea primarilor dintr-un tur. Dar si tehnocratul Ciolos se face vinovat de aceeasi greseala, ataca imediat liberala: ”Ati gandit corect atunci cand, in prima forma a programului de guvernare, ati inclus amendarea de urgenta a legislatiei electorale, cu stabilirea a doua tururi de scrutin pentru alegerile de primari. Ulterior, ati actionat insa ca un veritabil politician si ati renuntat la aceasta propunere onesta, europeana, democratica. Odata, cand o sa aveti timp, probabil ne veti spune motivul, dar sigur la baza trebuie sa fi fost un compromis, la fel ca acela al PNL”. In finalul misivei, Adriana Saftoiu il indeamna pe Ciolos sa demonstreze ca este ”un veritabil tehnocrat” facand pe placul PNL-ului, nu al PSD-ului: ”Eu va cred ca vreti sa fiti independent politic, dar unii incep sa se indoiasca si spun ca tocmai de aceea refuzati sa reparati o eroare grava electorala. Acum, ca si Curtea Constitutionala v-a explicat ca puteti interveni, eu zic sa fiti un veritabil tehnocrat.  E de inteles ca vin partidele mari si va spun ca, daca nu stati cuminte pe inaltul fotoliu, va iau fotoliul, deci nu trebuie sa va atingeti de legea care le baga alegerile in buzunar. Dar nu se poate sa va lasati intimidat (…) Nu faceti ca PNL – vedeti cat trage de pe urma unui compromis. Daca era vot intr-un singur tur la prezidentiale, astazi nu erati prim-ministru”.

author avatar
Simona Badulescu
872 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger