AcasăPoliticaAdrian Thiess, binecuvantat de Iohannis la Primaria Capitalei

Adrian Thiess, binecuvantat de Iohannis la Primaria Capitalei

Omul de afaceri Adrian Thiess va candida, la alegerile locale din acest an, pentru functia de prim edil al Bucurestiului.

Adrian Thiess renunta la consilierea din umbra a candidatilor si se implica in nume propriu in lupta electorala

Candidatul-surpriza si-a anuntat intentia intr-un interviu dat presei centrale: ”Cred ca este momentul sa fac pasul in fata, sa ies din umbra, unde am sprijinit victoriile altora, si sa lupt pentru propria mea victorie”. Odata cu confirmarea intrarii sale in cursa pentru Primaria Generala, Adrian Thiess a povestit ca a decis sa schimbe macazul inspirat fiind si de fostul edil: ”Sorin Oprescu a fost cea mai mare dezamagire nu doar a mea, ci a tuturor oamenilor care l-au sprijinit. Intr-un fel, si esecul lui in administratia locala m-a determinat sa candidez”. Strateg al catorva campanii electorale (printre care se numara si aceea care i-a adus lui Sorin Oprescu primul mandat de primar general), Thiess stie exact cu ce ”se mananca” promisiunile electorale, motiv pentru care a avut grija sa se declare din start fanul lucrurilor facute, nu doar trambitate: ”Un an de mandat al meu nu se va compara cu niciun mandat integral al oricaruia dintre primarii de pana acum. Prefer totusi sa nu vorbesc despre obiective, ci sa fac lucruri!”.

Prieten, prieten, dar branza-i pe bani!

Conform traditiei, intrarea lui Adrian Thiess pe scena politica activa a determinat aparitia unor informatii ”pe surse”. Care, in acest caz, sustin ca Thiess (un apropiat al presedintelui Iohannis) a priceput repede ca, indiferent de fortele si activele implicate de partea sa in campania electorala, liberalul Cristian Busoi va ramane paralel cu Primaria Capitalei – varianta din ce in ce mai certa daca tinem cont de recenta compromitere a numelui familiei Busoi in scandalul retrocedarilor ANRP. Prefigurarea esecului lui Busoi si pasiunea manifestata de bucuresteni pentru candidatii independenti (realitate relevata in toate sondajele) l-au determinat pe Thiess sa se implice direct, nu din culise ca pana acum, in turnirul politic care are ca trofeu scaunul de Primar General. Odata cu anuntul referitor la candidatura sa, Adrian Thiess a precizat si ca a avut grija sa-l informeze personal pe Busoi: ”Cristian Busoi este prietenul meu. L-am anuntat asta seara despre intentia mea de a candida si sper sa ramanem prieteni”. Odata lamurita amiabil problema cu Busoi, Thiess a dat semnalul intrarii sale efective in lupta napustindu-se asupra lui Nicusor Dan – alt independent cotat cu oarece sanse la Primaria Capitalei. ”Nicusor Dan este o creatie a fostului PDL si abia imi doresc o confruntare televizata cu acesta, insa cred ca o va refuza. Eu asa as face in locul lui! Elena Udrea ne-ar putea povesti mai multe despre procesele intentate de Nicusor Dan si retrase ulterior”, a lansat noul candidat prima sa salva electorala.

Modest de nevoie, Busoi s-ar multumi si cu Primaria Sectorului 1

Scos din jocul Primariei Generale, Cristian Busoi incearca acum sa-i convinga pe liberali sa-l lase sa candideze la Primaria Sectorului 1. Cum milogeala nu a tinut la liderii PNL (foc facuti pe Busoi dupa ce acesta a incercat sa exploateze in scop electoral tragedia de la Colectiv), fostul viitor candidat la Primaria Generala l-ar fi rugat pe Nicolae Robu (primar al Timisoarei si amic cu Klaus Iohannis) sa-i puna o pila. Nu s-a inteles exact daca la conducerea PNL sau la presedinte, dar anuntul intrarii lui Adrian Thiess in cursa pentru Primaria Capitalei face oricum inutil demersul lui Busoi.

author avatar
Simona Badulescu
2.399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger