AcasăPoliticaAdrian Severin: In 16 noiembrie a fost o lovitura de stat

Adrian Severin: In 16 noiembrie a fost o lovitura de stat

Dintre toate analizele, mai mult sau mai putin lucide, efectuate dupa prezidentiale, de departe ce-a mai traznita ii apartine fostului europarlamentar Adrian Severin. In opinia acestuia, alegerea lui Klaus Iohannis a fost o lovitura de stat dictata din Europa.

Adrian Severin considera ca manifestatiile se sustinere pentru romanii din strainatate au fost „alibiul” unei lovituri de stat

Adrian Severin este de parere ca alegerile prezidentiale din ultimii zece ani au semanat cu niste revolutii. „Nu numai in campanie (care, inevitabil, polarizeaza cetatenii) dar si dupa anuntarea rezultatelor fortele concurente se comporta ca si cand nu ar fi fost vorba de un concurs intre solutii alternative ci de o lupta intre <<bine>> si <<rau>>, intre <<revolutie>> si <<contra-revolutie>>, intre <<democratie>> si <<dictatura>> ca doua sisteme incompatibile care se exclud reciproc. Cel care castiga alegerile se simte indemnat si legitimat sa il excluda pe celalalt, sa il desfiinteze, sa il anihileze”, noteaza Severin. In context, acesta sustine ca pe 16 noiembrie ne-am aflat in fata unei adevarate lovituri de stat. „Ceea ce am vazut din ziua primului tur de scrutin si pana in duminica celui de al doilea tur, cu ecouri care inca nu s-au terminat, a fost o adevarata lovitura de stat.

Sorin Bota este de parere ca pesedistii sunt singurii vinovati de pierderea alegerilor

Voturile romanilor (cred eu corect exprimate si numarate dar influentate prin actiuni de intoxicare si manipulare ample), inclusiv problemele in mare masura artificiale ale votului diasporei, au fost doar alibiul pentru lovitura de stat”, a mai completat Adrian Severin.

Pesedistii plang ca s-au batut singuri

Social-democratii au pierdut alegerile pe mana lor, pentru ca nu au invatat din greseli si pentru ca au ignorat mesajele venite de la electorat.  Concluzia ii apartine senatorului PSD Sorin Bota, care recunoaste ca „autosuficienta” a macinat partidul. „Eu pot sa spun azi ca romanii ne-au comunicat faptul ca asociaza un partid foarte mare, ca PSD, cu pericolul totalitarismului si de aceea l-au asociat pe Victor Ponta cu un comunist, chiar daca el nu a fost si nici nu gandeste astfel. Alte aspecte care ‎au intarit aceasta temere au fost apucaturile de autosuficienta si mandrie prosteasca ale unora care, chiar fara merite deosebite, au ajuns sa ocupe functii publice chiar foarte inalte. Nu in ultimul rand, faptul ca sunt desconsiderate nevoile oamenilor a dus la situatia in care ne aflam astazi”, a mai precizat parlamentarul social-democrat.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger