AcasăPoliticaAdrian Nastase, primul atac dupa iesirea din puscarie: "Omul asta ar trebui...

Adrian Nastase, primul atac dupa iesirea din puscarie: „Omul asta ar trebui suspendat!”

Fostul premier Adrian Nastase considera ca mesajul de „adio” al presedintelui Basescu, anuntat dupa Conventia Nationala a PDL, de sambata, reprezinta o incalcare a Constitutiei si ca, „in mod normal”, Basescu „ar trebui suspendat si trimis in fata poporului”.

Intr-o postare pe blogul sau, Nastase a analizat cele mai recente evenimente din PDL, legate de Congresul in care s-a ales noul presedinte al formatiunii. Fostul prim-ministru considera ca mesajul in care Basescu a spus „adio, PDL” incalca spiritul Constitutiei.

 

„Mesajul de „adio” a lui Traian Basescu este doar o noua dovada, foarte vizibila, a incalcarilor repetate ale literei si spiritului Constitutiei, Presedintele Republicii trebuind sa fie un arbitru – neutru -, nu un „jucator”, un actor partizan. Din acest punct de vedere, nu este nicio surpriza. Se releva in acest moment de criza lipsa staturii de om de stat a lui Traian Basescu, care nu a avut maturitatea de a accepta o infrangere personala, sa constientizeze faptul ca epoca sa a trecut, iar dorinta lui de a fi „baciul” dreptei din Romania nu face decat sa tina captiva scena politica intr-o dezbatere anacronica. Desigur, pentru USL, repetatele iesiri anticonstitutionale ale lui Traian Basescu (vor mai urma si altele, mai stridente!), se constituie intr-o importanta provocare politica. In mod normal, dupa astfel de actiuni anticonstitutionale, Traian Basescu ar trebui suspendat si trimis in fata poporului”, scrie Nastase.

Fostul premier spune ca societatea autohtona are nevoie de stabilitate si ca „a obosit” dupa atatea conflicte politice, dar ca o a treia suspendare ar da un semnal puternic cu privire la „exceptionalismul” politicii din Romania. „Intrebarea importanta este daca este mai bine pentru societatea romaneasca sa fie sau nu suspendat Traian Basescu? Desigur, o a treia actiune de suspendare ar avea o importanta functie pedagogica pentru orice tentative viitoare de incalcare a Constitutiei. Ma tem insa ca societatea romaneasca asteapta cu totul altceva de la Guvern si Parlament. Societatea romaneasca a obosit dupa atatea conflicte politice. Trebuie sa ne gandim ca o a treia suspendare ar da un semnal puternic privind „exceptionalismul” politicii din Romania. Or, tara are acum nevoie de stabilitate, de actiuni politice si economice curajoase, nu de un nou scandal politic, de patru-cinci luni blocate. Pentru USL cea mai facila decizie ar fi o noua suspendare a lui Traian Basescu, ar putea sa transeze acum aceasta chestiune, insa obiectivele societatii romanesti sunt relansarea economiei, crearea de locuri de munca, reducerea polarizarii sociale, reforma constitutionala”, concluzioneaza Nastase pe blogul sau.

author avatar
eNational
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger