AcasăPoliticaAdrian Nastase, mesaj pentru Ponta: "Accepta reunirea Parlamentului pentru dezbaterea legii amnistiei...

Adrian Nastase, mesaj pentru Ponta: „Accepta reunirea Parlamentului pentru dezbaterea legii amnistiei si gratierii”

Dupa ce a urmarit cele doua dezbateri dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis la televizor, fostul premier Adrian Nastase a decis sa se implice in disputa.

Nastase este mirat ca singura problema ridicata de Iohannis este proiectul de lege ce priveste gratierea si/ sau amnistierea mai multor condamnati.

In aceste conditii, fostul premier ii recomanda lui Victor Ponta sa „accepte reunirea Parlamentului, lucrul solicitat de domnul Iohannis, pentru dezbaterea legii amnistiei si gratierii”.

„Stim cu totii ca, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibila, dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis”, a scris Adrian Nastase, pe blogul sau personal.

Fostul premier il asigura pe actualul premier ca „chiar daca votul va fi negativ asta nu inseamna ca proiectul este ingropat definitiv. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativa legislativa) intr-o alta sesiune in urma unei dezbateri publice – care sa clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc”.

author avatar
Cristi Ionita
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger