AcasăPoliticaAdrian Bordea si Gheorghe Muscalu conduc CSM in 2014

Adrian Bordea si Gheorghe Muscalu conduc CSM in 2014

Noul sef al CSM a fost magistrat la Judecatoria Targoviste si la Tribunalul Dambovita pana in 2001, an in care a devenit judecator la ICCJ

Consiliul Superior al Magistraturii si-a ales, ieri,  o alta conducere: pe judecatorul Adrian Bordea presedinte si pe procurorul Gheorghe Muscalu vicepresedinte.

ADRIAN BORDEA Noul sef al CSM a fost magistrat la Judecatoria Targoviste si la Tribunalul Dambovita pana in 2001, an in care a devenit judecator la ICCJ

La sedinta de ieri a participat si Traian Basescu, care a avut neplacuta surpriza de a fi huiduit, la venire, de un grup format din cateva persoane. Dotate cu cartoane pe care scria ”Basescu si CSM, aceeasi mizerie”, acestea au scandat lozinci antiprezidentiale in timp ce Traian Basescu intra in sediul CSM. Alte scantei au aparut la intalnirea dintre Basescu si procurorul general, Tiberiu Nitu, caruia seful statului a tinut sa-i atraga atentia ca nu este cazul ”sa se mai planga” ca il suna presedintele. ”D-le procuror general, sa stiti, o sa va mai sun cand vor fi probleme, pentru ca eu v-am numit prin decret, daca nu ma insel! Nu sunt bun doar la semnat decrete. O sa va sun si pe dumneavoastra, si pe presedintele CSM”, l-a avertizat Basescu pe Nitu.

GHEORGHE MUSCALU A fost ales in locul lui Bordea, care a fost vicepresedintele CSM in 2013

La scuza acestuia din urma, ca nu s-a dus sa se planga la la televiziuni, Basescu i-a taiat-o scurt: ”Stiti dumneavoastra unde v-ati dus”. ”Picanteriile” schimbate de Basescu si Nitu nu i-au impiedicat pe membrii CSM sa-si aleaga noua conducere anuala. Conform voturilor exprimate ieri, judecatorul Adrian Bordea (care a candidat singur) este noul presedinte al CSM, iar procurorul Gheorghe Muscalu a castigat in fata contracandidatului sau, Bogdan Gabor, fiind ales vicepresedinte.

author avatar
Simona Badulescu
707 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger