AcasăPoliticaAdjunctul pentru Afaceri europene al secretarului american de stat, la Cotroceni

Adjunctul pentru Afaceri europene al secretarului american de stat, la Cotroceni

Prezenta din nou la Bucuresti, Victoria Nuland a discutat cu seful statului, luni la amiaza. Totul dupa ce, in prima parte a zilei s-a intalnit cu ministrul Apararii, Mihnea Motoc.

Adjunctul pentru Afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA a ajuns la sediul Administratiei Prezidentiale cu scurta vreme inainte de lora 14, ora la care a inceput intrevederea oficiala, desfasurata in Salonul Ambasadorilor.

La debutul intalnirii, atmosfera a parut una cat se poate de cordiala, cu zambete si remarci relaxate, din cate s-a vazut din imaginile surprinse in primele momente ale intrevederii dintre Nuland si Iohannis, in intervalul in care presa a avut acces la discutii. Insotita de mai multi membri ai delegatiei americane, dar si de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, adjunctul pentru Afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA  a facut fotografiile de protocol, alaturi de liderul de la Cotroceni, iniante de a se aseza la masa discutiilor.

La intrevederea de la Cotroceni – ale carei subiecte nu au fost anuntate, momentan, oficial, fiind asteptat un comunicat, in acest sens, din partea Administratiei Prezidentiale- din randul reprezentantilor Cancelariei prezidentiale au mai facut parte consilierii Ludovic Orban, dar si Dan Mihalache.

Dupa cum aminteam anterior, Nuland a fost, anterior vizitei sale la Cotroceni, si la sediul Ministerului Apararii, unde a discutat cu ministrul Mihnea Motoc despre aspecte ce tin atat de cooperarea militara dintre Romania si Statele Unite, in acest sens oficialul roman aducand in discutie importanta Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA, cat si, din cate a mentionat MApN, ulterior incheierii intrevederii, si chestiuni ce tin de securitatea regionala.

Ar mai fi despus ca inaltul oficial American a mai fost la Cotroceni si in ianuarie anul trecut, precum si cu un an inainte, cand a discutat cu fostul presedinte, tot in prima luna a anului, doar ca in 2014.

Sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger