AcasăPoliticaAcuzatii privind campania electorala. Cancescu, retinut pentru luare de mita

Acuzatii privind campania electorala. Cancescu, retinut pentru luare de mita

Zi proasta pentru fostul sef al Consiliului Judetean Brasov, pe care procurorii au decis sa-l retina pentru 24 de ore, pentru mita. Din cate sustin anchetatorii, presupusele fapte ar data de acum patru ani, din perioada precedentei campanii electorale pentru parlamentare.

Concret, procurorii brasoveni au anuntat ca in dreptul numelui lui Cancescu stau acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu. In cursul zilei urmatoare, fostul sef liberal al CJ Brasov va fi prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva, urmand ca magistratii de la Tribunalul Brasov sa decida daca o astfel de masura se impune sau nu.

In acelasi dosar mai sunt urmarite penal si alte cinci persoane, una dintre ele, respectiv fostul consilier judetean Claudiu Coman, este cercetat de DNA sub control judiciar, pentru un interval de 60 de zile, pentru complicitate la luare de mita.

In privinta motivelor care i-au facut sa dispuna aceste masuri, anchetatorii anticoruptie brasoveni au notat, printre altele, faptul ca „in contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Cancescu Aristotel Adrian, in calitate de presedinte al filialei judetene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani si alte foloase, constand in suma totala de 105.000 lei si angajarea unor anumite persoane in cadrul Agentiei Judetene de Dezvoltare Durabila, pentru ca in schimb sa ii puna pe cei trei pe pozitii sigur eligibile pe lista de candidati pentru Consiliul Judetean Brasov„. Dar si ca una dintre aceste persoane este Coman, la momentul respectiv nu doar consilier judetean, ci si sef de campanie electorala si consilier judetean. „In aceasta calitate, inculpatul Coman Claudiu a primit de la una dintre viitoarele candidate la functia de consilier judetean, in biroul sau din cadrul CJ Brasov, suma de 50.000 lei”, se mai mentioneaza in comunicatul DNA, din care rezulta si ca „banii respectivi au fost predati casieriei partidului, fara documente, fiind utilizati pentru materiale electorale, consecinta fiind alegerea celor trei persoane in functia de consilier judetean”.

210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger