AcasăPoliticaAcuzatii inaintea alegerilor/Plangere la DNA la adresa liderului PMP sector 6

Acuzatii inaintea alegerilor/Plangere la DNA la adresa liderului PMP sector 6

(foto: facebook.com/initiativa.civica.7)

Desi nici macar nu a inceput campania electorala, se vede treaba ca n-au intarziat controversele, cand vine vorba de peisajul scenei politice autohtone. In cazul de fata, acuzatiile vin din directia unui potential candidat si se indreapta catre un lider de organizatie din partidul condus de Traian Basescu. Este vorba de seful PMP sector 6, care desfiinteaza afirmatiile.

(foto: facebook.com/initiativa.civica.7)

Fosta jurnalista Carmen Dinca, al carei nume fusese anuntat, intr-o prima faza in dreptul propunerilor pentru cursa din iunie, pentru Primaria Sectorului 6, a venit in inainte de pranz la DNA, decisa sa depuna o plangere, sustinand ca seful PMP sector 5 i-ar fi cerut 15.000 de euro pentru demararea campaniei, ba mai mult, ca nu i s-ar fi dat niciun cont in care sa vireze aceasta suma. „Nu mai candidez din partea niciunui partid, la nicio primarie, la nicio functie in statul roman (…) mi s-au cerut banii pentru startul campaniei”, a precizat tanara, inainte de a intra sa discute cu procurorii.

„Am incredere in DNA”

Dinca a stat cateva ore in incinta sediului central al DNA, pentru a putea depune plangerea respectiva, iar la iesire a mai facut cateva precizari. „Era foarte multa coada, n-am sarit peste rand. Astept decizia procurorilor (…) Tot ce am avut de declarat am declarat procurorilor”, a explicat fosta ziarista. „Mi s-au cerut in doua randuri (…) aceasta suma (…) Am incredere in DNA, de-asta am venit aici”, a insistat tanara, inainte de a pleca de la sediul institutiei.

Pe de cealalata parte, cel vizat neaga toate acuzatiile si ameninta, la randul sau, ca va depune o plangere penala. In cursul acestei zile, din directia PMP, mai precis a Departamentului de Comunicare, a venit o precizare. Si anume aceea ca „Dna Carmen Dinca n-a fost si nu este membru al Partidului Miscarea Populara”.

Reactia lui Enache: Acuzatii mincinoase

Insa trebuie spus faptul ca din directia PMP a fost facut public, inca de joi, un punct de vedere al celui vizat de aceste acuzatii, respectiv al liderului organizatiei sector 6, Stefan Enache, comunicat de presa pe care il redam in cele ce urmeaza, integral:

„Referitor la acuzatiile doamnei Carmen Dinca ca presedintele organizatiei PMP Sector 6 i-ar fi cerut 15 000 de euro.

Fac precizarea ca acuzatia este mincinoasa si imi rezerv dreptul de a depune o plangere penala pe numele doamnei Carmen Dinca.

Tin sa precizez ca toate discutiile referitoare la campania pentru alegerile locale au avut loc numai in cadrul Consiliului Executiv al PMP Sector 6 la care au participat majoritatea membrilor din conducere.

Retragerea sprijinului politic este una fireasca, fiecare organizatie incercand sa arunce in competitie candidatul care sa intruneasca atat criterii de moralitate cat si criterii de competenta administrativa.

In toata aceasta perioada, doamna Carmen Dinca nu a demonstrat aceste lucruri, fapt pentru care organizatia continua sa evalueze alti candidati.

Sunt surprins de atitudinea doamnei Carmen Dinca, avand in vedere faptul ca incearca justificarea unui esec personal prin acuzatii mincinoase.

Presedinte Partidul Miscarea Populara Sector 6

Stefan Enache”

1.396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger