AcasăPoliticaAcord la Consiliul European, privind ramanerea Marii Britanii in UE

Acord la Consiliul European, privind ramanerea Marii Britanii in UE

Tensiunile in aceasta chesitune s-au risipit, odata ce s-a aflat ca, dupa indelungi discutii, liderii europeni au ajuns la un acord cu premierul britanic, David Cameron, in vederea ramanerii Angliei in Uniunea Europena.

Asadar, deloc fara efort, s-a reusit mentinerea unitatii UE, printr-un acord ce prevede o serie de prevederi convenite de catre liderii statelor si guvernelor europene prezente la reuniunea COnsiliului European, de la Bruxelles, desfasurata joi si vineri.

De altfel, dupa aceste negocieri, presedintele roman a facut, noaptea trecuta, o serie de precizari importante, in cadurl ueni declaratii de presa. „Au fost negocieri intense si foarte complexe. Vreau sa subliniez ca pachetul adoptat azi (vineri-n.r) va intra in vigoare numai daca Marea Britanie va confirma oficial, pe baza unui rezultat pozitiv la referendum, ca isi pastreaza statutul de membru al Uniunii Europene”, a precizat liderul de la Cotroceni, care a adaugat ca pozitia din directia Romaniei a fost aceea ca e nevoie „sa evitam fragmentarea Uniunii Europene”.

Totodata, Iohannis a precizat ca, din directia Romaniei, s-a cerut ca „acordul sa respecte deplin drepturile cetatenilor romani care lucreaza in Marea Britanie, dar si pentru cei care lucreaza in alte state ale Uniunii Europene”.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger