AcasăPoliticaACL depune motiune pe Educatie, cerand demisia ministrului Pricopie

ACL depune motiune pe Educatie, cerand demisia ministrului Pricopie

Deputatul democrat-liberal Raluca Turcan a anuntat, luni, ca Alianta Crestin-Liberala intentioneaza sa sanctioneze, printr-o motiune simpla, ceea ce considera a fi „politicile gresite ale Guvernului Ponta”, referitor la Educatie.

Motiunea numita „PSD amaneteaza educatia pentru a achizitiona voturi!”, prin intermediul careia reprezentantii ACL cer, printre altele, abrogarea Ordonantei de Urgenta 49/2014, renuntarea la a treia sesiune de bacalaureat, la colegiile din facultati, dar si la doctoratul fara frecventa, dar si demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie, va fi depusa marti, la Camera Deputatilor.

„Copiilor de clasa I li se va spune de catre invatator in loc de „deschideti abecedarul”, „deschideti fisele”. In acest an, insa, in premiera absoluta, si copiii de clasa a II-a incep scoala fara manuale noi. Ponta este, intr-un mod cinic si trist, potential candidat al Cartii Recordurilor”, a declarat Turcan, intr-o conferinta de presa.

Deputatul PDL a adus in discutie si OUG 49/2014, pe care ACL-ul o vrea abrogata, pe motiv ca „ordonanta este „urgenta” doar pentru clientela PSD si pentru campania electorala a lui Victor Ponta. In schimb, ea este profund daunatoare invatamantului romanesc si standardelor de calitate”.

Prin prezenta motiune, reprezentatii Aliantei cer, de asemenea, si „descentralizarea reala si depolitizarea scolii romanesti”, dar si ierarhizarea si finantarea universitatilor pe criterii de calitate si performanta academica.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger